Varnhof

Vakantiewoning
****
1,8 kilometer over de grens, in het Belgische dorpje Teuven ligt de 22-persoons vakantiewoning Varnhof. Deze vakantiewoning is door de Vlaamse overheid geclassificeerd als een 4-sterren accommodatie.
Varnhof is een luxe vakantiewoning die wordt omringd door fruitbomen en midden op een helling ligt net buiten de dorpskern van Teuven.
Varnhof is een boerderij uit 1920. Door de Teuvenaeren ook wel “dr aowe Varn” genoemd. Hij dankt zijn naam aan de straat waaraan de woning gelegen is, namelijk de Varnstraat.
Sinds 1920 heeft de boerderij diverse doeleinden gehad. In 1940 is de boerderij in eigendom gekomen van de huidige eigenaren, de familie Meyers. De familie Meyers had toen der tijd een melkveebedrijf en buiten scharrelden enkele varkens en kippen. Om de boerderij heen stonden honderden hoogstamfruitbomen.
Met het groeien van de veestapel groeide de boerderij telkens mee, uitbouw na uitbouw. Tot 1980 heeft de boerderij dienst gedaan als standplaats voor de koeien. De hoogstamfruitbomen die om de boerderij heen stonden werden door de jaren heen steeds meer vervangen door laagstam fruitbomen. Toen in 1980 een andere woning in Teuven volledig verwoest werd door brand, werd de stal gratis uitgeleend aan de getroffen boer, zodat hij zijn boerderij weer kon opbouwen.
Nadat de veestapel en ook de boer die de woning tijdelijk bewoonde vertrokken waren, is de boerderij in gebruik genomen als opslagplaats voor het rijkelijk aanwezige fruit van de familie Meyers.
Die fruitopslag vindt vandaag de dag gelukkig elders plaats, want daardoor is Varnhof nu beschikbaar als 22-persoons vakantiewoning. Nagenoeg alles is verbouwd aan Varnhof. Maar wat nog steeds hetzelfde is gebleven, is dat je wakker wordt tussen de appels en peren.
Faciliteiten
Bedlinnen beschikbaar
Extra babybed mogelijk
Gratis wifi
Huisdieren toegelaten
Internetaansluiting
Kinderstoel en servies
Lift aanwezig
Microgolf
Parkeergelegenheid
Rolstoelvriendelijk
Serviesgoed
Speeltuin buiten
Terras / balkon
Tuin toegankelijk voor gasten
Vaatwasmachine
Vergaderzalen 0 – 20 personen