Maaseik

Maaseik, dat zijn onder meer geklasseerde gevels in Maaslandse bouwstijl, musea en de oudste privé-apotheek van België. De geboorteplaats van de schilderbroeders Van Eyck is een cultuurparel én een leuke wandel- en winkelstad. Vergeet zeker niet te genieten van een zonnig terrasje op één van de mooiste marktpleinen van België.

Natuur en cultuur hand in hand

Kuier door een historisch centrum met gevels in Maaslandse bouwstijl en bezoek de Musea Maaseik met oudste privé-apotheek van België, het Regionaal Archeologisch Museum, de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk met o.a. het oudste evangelieboek. In het wandelgebied van Maaseik en Aldeneik combineer je cultuur én natuur. Je kiest uit twee routes: één in het cultuurrijke centrum van Maaseik, de andere in het pittoreske Aldeneik. 

terrasjes en geklasseerde gevels op de markt van Maaseik

Water en wijn op één lijn

Op een boogscheut van het historische Maaseik, te midden van de ongerepte natuur, vind je Jachthaven Heerenlaak. Een ideale tussenstop tijdens je fiets- of wandeltocht. Geniet er van een prachtig uitzicht op de Maasplassen en jachten. Nog meer genieten? Even verderop bewonder je de wijngaarden van Wijndomein Aldeneyck en krijg je er een rondleiding met degustatie. Schol!

Zicht op wijndomein Aldeneyck en de Maas