Maak het goed in Limburg

Benieuwd naar de plekken die Matteo Simoni in de video bezoekt?

Matteo Simoni in Helsheaven in Borgloon

De zwevende kapel in Helshoven

Midden in het Haspengouwse landschap ligt deze bijzondere uitkijkplek verstopt. Helsheaven is een zwevende houten kapel op het hoogste punt van Helshoven. Rep je naar fietsknooppunt 169 om van het magnifieke uitzicht te genieten.

>> Ga naar Helsheaven

Matteo Simoni in een wijngaard in Haspengouw

Zet Limburgse wijn op tafel

De bodem van Limburg brengt prijswinnende wijnen voort. Zeker in de zomer is een bezoek aan een wijndomein de moeite waard. De wijnbouwer vertelt je vol passie over zijn werk terwijl je door de wijngaarden wandelt. Uiteraard hoort proeven er ook bij.

>> Ga naar de Limburgse wijndomeinen

De grens is nog steeds gesloten voor recreatie, voorlopig blijven de fiets/voetveerpontjes dus uit de vaart.

Met het veerpontje over de Maas

De Maas speelt de hoofdrol in dit natuurgebied dat zich uitstrekt van Lanaken tot Kinrooi. De natuur is hier even mooi als uniek. Laat je tijdens je wandel- of fietstocht niet tegenhouden door het water: een veerpontje brengt je zo naar de overkant.

>> Ga naar RivierPark Maasvallei

* De grens is nog steeds gesloten voor recreatie, voorlopig blijven de fiets/voetveerpontjes dus uit de vaart. Vanaf 1 mei varen we hopelijk weer uit.

Fietspad in Nationaal Park Hoge Kempen

Binnenkort fiets je door de paarse heide

We mogen bijna een gloednieuwe unieke fietsbeleving verwelkomen. In de Mechelse heide is de aanleg van 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen volop bezig. Ben jij een van de eersten die over dit fietspad fietst?

>> Blijf op de hoogte van de vorderingen

Mountainbiken in be-MINE Beringen

Crossen met de mountainbike

Op de terrils van de vroegere mijnsite in Beringen kan je nu heel gaaf mountainbiken. Vertrek vanaf be-MINE voor een tocht over 42 kilometer aan routes. Op het mountainbikeparcours op de terril zelf test je je vaardigheden over de hindernissen.

>> Ga mountainbiken op be-MINE

Fietsen door de Bomen in Bosland vanuit de lucht

Fietsen met dat tikkeltje extra

Maak je fietstocht extra speciaal en voeg er een van onze unieke fietsbelevingen aan toe. Met Fietsen door het Water in Bokrijk fiets je totdat het water op ooghoogte komt en op Fietsen door de Bomen in Bosland maak je een cirkel door de boomkruinen.

>> Ga naar de unieke fietsbelevingen

Landschap van de Voerstreek

Voeren, een verborgen groene parel

Als wandelparadijs kan de Voerstreek zeker tellen. Groen, en nog meer groen en hier en daar een pittoresk dorpje. Houd er wel rekening mee dat je hier af en toe stevig aan het klimmen moet. Al maken de verre uitzichten die inspanning helemaal goed.

>> Ga naar de Voerstreek