Aan de slag met Favorieten en Reizen

Jouw volgende uitstap of vakantie naar Limburg plannen? Wij maken het voor jou heel eenvoudig. Zie je op de website iets wat je leuk vindt: geef het een hartje! Met al jouw favorieten stel je daarna zelf je ideale trip samen. Hoe je dat precies doet? We helpen je op weg.

Stap 1. Maak je account aan op Visit Limburg

Om favorieten te bewaren en reizen aan te maken, heb je een eigen account nodig. Heb je dit nog niet? Maak dan hier je account aan. Je ontvangt meteen erna een e-mail van Visit Limburg waarin je een link vindt om jouw registratie te vervolledigen.

Let op! Nadat je je registratie voltooid hebt, moet je in je profiel je wachtwoord nog toevoegen. Je kan hier bovendien ook jouw nieuwsbriefvoorkeuren beheren.

Gebruik je fietsknooppunt.be al om jouw fietsroutes uit te stippelen of wandelknooppunt.be voor je wandelroutes? Koppel jouw account op fietsknooppunt.be of wandelknooppunt.be aan je account op Visit Limburg. Zo voeg je gemakkelijk jouw al uitgestippelde routes toe aan je profiel op Visit Limburg.

Stap 2. Hoe voeg ik favorieten toe?

Log in op jouw account om te beginnen met het toevoegen van favorieten. Kom je op de website iets tegen dat je graag wilt bewaren, klik dan op het hartje.

Een overzicht van alles wat je een hartje hebt gegeven, vind je rechtsboven in het hoofdmenu onder Favorieten. Heb je iets onterecht als favoriet gemarkeerd? Klik opnieuw op het hartje en de activiteit verdwijnt uit je Favorieten.

Wat kan je allemaal in je Favorieten bewaren:

Kortom, alles wat je tijdens je vakantie wilt zien, doen, bezoeken en uitproberen, voeg je aan je favorieten toe. Met die favorieten ga je aan de slag om een trip samen te stellen in Reizen.

Stap 3. Hoe maak ik een reis aan?

Klik in het hoofdmenu rechtsboven op Reizen. Hier maak je zoveel reizen aan als je wilt.

Klik op ‘Starten' of 'Maak een nieuwe reis’ en geef je trip een naam (bv. weekendje Hasselt of zomervakantie in Haspengouw). Optioneel voeg je er ook nog een beschrijving en begin- en einddatum van je reis aan toe.

Wanneer je de reis hebt aangemaakt, begin je met het toevoegen van de favorieten die je in die reis wilt bundelen. Dit doe je door op de overzichtspagina van je favorieten op de knop ‘Voeg toe aan de reis’ te klikken. Je krijgt dan een lijst te zien van alle reizen die je tot dan toe hebt aangemaakt. Je kan ieder favoriet plekje aan meerdere reizen toevoegen.

Een activiteit verwijderen uit een specifieke reis doe je door op het vuilbakje te klikken.

Je kan je reis delen via Facebook, Twitter, LinkedIn en e-mail of de link kopiëren.

Op de kaart aan de rechterkant zie je de locaties van alle activiteiten en logeeradresjes die je aan de reis hebt toegevoegd. Klik in de rechterbovenhoek op Toon Meer om te filteren op thema of type. Op die manier kan je bovendien extra tips toevoegen aan je reis, zonder dat ze noodzakelijk tussen je favorieten staan.

Je kan er ook voor kiezen om al jouw favorieten op de kaart te tonen. Zo zie je welke activiteiten er in de buurt liggen en je dus eventueel nog kan toevoegen aan je reis.

Tot slot is het mogelijk om eigen fietsroutes uit te tekenen en deze toe te voegen aan je reis. Daarvoor heb je een account op fietsknooppunt.be nodig.

Stap 4. Fiets- of wandelroutes via fietsknooppunt.be of wandelknooppunt.be toevoegen

Onze themafietsroutes of themawandelroutes bewaar je onder je favorieten door simpelweg op het hartje te klikken. Wil je jouw eigen routes uitstippelen en bewaren via onze online fietsrouteplanner of wandelrouteplanner, maak dan eerst een account aan op fietsknooppunt.be of wandelknooppunt.be. (Tip! Met 1 login kan je op beide inloggen.)

Dit account koppel je daarna aan je profiel op Visit Limburg. Hoe? Ga naar je profiel op Visit Limburg en klik in het menu aan de linkerkant op 'Jouw fiets- en wandelroutes'. Vul je logingegevens van fietsknooppunt.be in en klik op Verbinden.

Je krijgt meteen een overzicht in lijstvorm van de routes die je aangemaakt en bewaard hebt.

Om deze routes toe te voegen aan een reis, klik je op de kaart van die specifieke reis op 'Toon meer' in de rechterbovenhoek. Je vinkt 'Fietsroutes' of 'Wandelroutes' aan en je routes verschijnen op de kaart. Klik op de route die je wenst toe te voegen en vervolgens op de knop 'Voeg toe aan deze reis'.

Stap 5. Veel plezier!