Riemst

De omgeving van Riemst, in het zuidoosten van Limburg, heeft een ondergrond van klei en kalk. En laat deze bodem nu net een ideaal terroir vormen voor heerlijke wijnen. Door de ontginning van mergel ontstonden fascinerende grotten en kilometerslange gangen gelegen in het charmante Kanne en Zichen-Bolder. Vanop de Brug van Vroenhoven of de Sint-Pietersberg geniet je van weidse uitzichten.

Proef van het grootste wijndomein

Wijnkasteel Genoels-Elderen is het oudste wijnkasteel en met 22 ha ook het grootste wijndomein van ons land. Een gids leidt je rond in het kasteelpark, de wijngaarden, de stokerij, het oude koetshuis met moderne druivenpers en de wijnkelders. Natuurlijk mag je ook proeven!

Wijngaard rond het wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst

Ontdek de mergelgrotten

De eeuwenlange ontginning van mergelblokken creëerde een gangen- en grottenstelsel van meer dan 300 km lang. Tijdens een rondleiding maak je kennis met deze mysterieuze ondergrondse wereld en de lokale champignon- en witloofkweek, het Grottenbier en de Grottenkaas.

Mensen bekijken de wanden van de mergelgrotten in Riemst

De Brug van Vroenhoven

Een bunker in een bruggencomplex: hier komen twee verhalen samen. Herbeleef in deze multimediale bunker de verwoesting van WO II én kom alles te weten over de vernieuwende kracht van de waterwegen. Twee vliegen in één klap!

De verlichte Brug van Vroenhoven by night in Riemst