Bloesems en fruit in Haspengouw

De bloesems in de lente, de glooiende landschappen vol met boomgaarden waardoor je het ene vergezicht na het andere krijgt en de lekkere streekproducten vers van bij de boer. Het zijn maar een paar redenen die van Haspengouw een ideale vakantiebestemming dichtbij huis maakt.

April is het startschot voor de fruitstreek. Dan komen de bloesems aan de fruitbomen. En vanaf dan is er een grote bedrijvigheid in de Haspengouwse boomgaarden. In de zomer zijn de kersen klaar voor de pluk, vanaf eind augustus kunnen de appelen en peren van de bomen gehaald worden. In deze periode zijn er tal van fruitige activiteiten die niet alleen wandelaars en fietsers, maar ook levensgenieters en rustzoekers naar het zuiden van Limburg brengen. 

Nog meer om te doen in Haspengouw

Je brengt geen bezoek aan de fruitstreek zonder van dat heerlijke fruit te proeven. In de nazomerse oogstmaanden is het zelfs mogelijk om de appels zelf van de bomen te plukken. Verser dan dat kan niet!

Naast fietsen is Haspengouw ook een mooie wandelbestemming. Vooral de ‘greenspots’ met de verschillende wandelroutes zijn de moeite waard om te verkennen. Voor ieder soort wandelaar is er wel een wandellus beschikbaar.

In Borgloon werd de oude stroopfabriek volledig gerestaureerd en omgevormd tot een Fruitbelevingscentrum waar je het verhaal van het fruit volgt van boom tot stroop. Een leuke avondactiviteit is Bilzen Mysteries in Landcommanderij Alden Biesen.

Klaar voor een deugddoende vakantie in Haspengouw? Maak een keuze uit de vele verblijven en boek meteen jouw staycation.