Bloesems en fruit in Haspengouw

April is het startschot voor de fruitstreek. Dan komen de bloesems aan de fruitbomen. In de zomer zijn de kersen klaar voor de pluk, vanaf eind augustus kunnen de appelen en peren van de bomen gehaald worden en vanaf half september gaan ook de wijnbouwers aan de pluk in hun wijngaarden. In deze periode zijn er tal van fruitige activiteiten die niet alleen wandelaars en fietsers, maar ook levensgenieters en rustzoekers naar het zuiden van Limburg brengen.

Bloesems in de fruitstreek

Wanneer de lente in het land is, beginnen ook de fruitbomen in Haspengouw aan de start van het seizoen. De bloesemknopjes gaan in april geleidelijk aan open en toveren het glooiende landschap tijdelijk om in een schilderij met witte en roze bloesems. Ga op pad door de boomgaarden, geniet van het uitzicht op een bloesemterras en sluit aan bij een leuke bloesemactiviteit.

In vogelvlucht over de bloesems

E-zine 'Welkom in Hartelijk Haspengouw'

E-zine 'Welkom in Hartelijk Haspengouw'

De Haspengouwse gemeentes hebben alle tips die je nodig hebt voor jouw bloesemtrip in één handig e-zine gebundeld. Wandelingen, bloesemterrassen, inspiratie op maat van kinderen, de leukste logeeradressen, ... je vindt het allemaal in het online magazine.

Ga naar het e-zine

Picknicken tussen de bloesems

Picknicken tussen de bloesems

Een lekkere picknick tussen de bloesems, dat is pas echt genieten. Neem tijdens je wandel- of fietstocht een pauze op één van deze mooie plekken.

Waar picknicken?