Bloesems en fruit in Haspengouw

April is het startschot voor de fruitstreek. Dan komen de bloesems aan de fruitbomen. In de zomer zijn de kersen klaar voor de pluk, vanaf eind augustus kunnen de appelen en peren van de bomen gehaald worden en vanaf half september gaan ook de wijnbouwers aan de pluk in hun wijngaarden. In deze periode zijn er tal van fruitige activiteiten die niet alleen wandelaars en fietsers, maar ook levensgenieters en rustzoekers naar het zuiden van Limburg brengen.

Oogsttijd in de fruitstreek

In de nazomer is het de moeite waard om naar Haspengouw af te zakken. De boomgaarden die in het voorjaar nog prachtige bloesems droegen, hangen nu boordevol plukrijpe appels en peren. Er heerst een bedrijvigheid tussen de bomen om de oogst van dit jaar tijdig binnen te krijgen. Ook de wijnbouwers gaan vanaf eind augustus aan de pluk in hun wijngaarden.

Wandelen en fietsen in Haspengouw

Te voet of met de fiets, beide zijn eenvoudige manieren om het Haspengouwse landschap te verkennen. Een overzicht van de verschillende wandel- en fietsroutes hebben wij verzameld in twee blogs. Maak zelf je keuze of je wilt gaan wandelen in de fruitstreek of je dit keer de glooiende landschappen met de fiets wilt bedwingen.