Fiets doorheen het glooiend fruitlandschap van Haspengouw en ontdek indrukwekkende panorama's, vierkantshoeves, stille kerkdorpen en prachtige kastelen. Onderweg duik je in het rijke Romeinse verleden van de eerste stad van ons land en kijk je naar kunst in de open ruimte.

Fietsers in velden in Haspengouw

Fruitige landschappen met pit

62 km
Deze fietsroute start aan het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon. Je fietst langs kunst in het landschap, uitkijkpunten die een weids zicht geven over Haspengouw en door monumentenstad Sint-Truiden.

Ga naar deze fietslus

Wijnkasteel van Genoels-Elderen bij Riemst

Langs erfgoed en kastelen

59 km
Deze fietsroute start aan Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen. Je fietst over de hellingen van Borgloon, door de eerste stad Tongeren en langs het prachtige wijnkasteel Genoelselderen in Riemst.

Ga naar deze fietslus

Koppel fietst langs een boomgaard in Haspengouw

Van fruit tot stroop

38 km
Deze fietslus met stevige klimmetjes start in Borgloon. Onderweg passeer je kleurrijke fruitboomgaarden, kerkdorpjes, het oude fruitspoor, de mooie 15de-eeuws abdij Mariënlof, kastelen, de Stoomstroopfabriek Borgloon en de ambachtelijke Stroopstokerij Vrolingen.

Ga naar deze fietslus

Een boomgaard in Haspengouw bij zonsondergang

Boomgaarden, bossen en kastelen

55 km
Deze overwegend vlakke route met enkele matige klimmetjes loodst je door een gevarieerd fruitlandschap. Starten doe je in Alken. Van daaruit duurt het niet lang of je zit tussen de fruitplantages.

Ga naar deze fietslus

Fietsers in Gingelom

Fietsen langs tumuli

60 km
Deze route met enkele matige klimmetjes neemt je mee langs open landschappen met vierkantshoeves, kerkdorpjes, fruitboomgaarden en unieke plekjes die je anders wellicht nooit zou ontdekken. In Gingelom fiets je dwars door de Gallo-Romeinse tumuli, bijna 2000 jaar oude grafheuvels.

Ga naar deze fietslus

wijnkasteel Genoels-Elderen met wijngaard

Land van druiven en mergel

53 km
Je vertrekt aan de imposante Landcommanderij van Alden Biesen. Je passeert nog meer kastelen, waaronder wijnkasteel Genoels-Elderen, het oudste wijnkasteel van België. Het is duidelijk dat je hier in de fruit- en wijnstreek fietst. Talloze boom- en wijngaarden prikkelen je zintuigen.

Ga naar deze fietslus

Standbeeld van Ambiorix en basiliek in Tongeren

In en rond de oudste stad van ons land

53 km
Tongeren, de eerste stad van ons land, fascineert met zijn Romeinse en middeleeuwse relicten en mooie basiliek. Hier start je tocht. Een pittige fietsroute met enkele stevige klimmetjes door een decor met imposante kastelen en burchten.

Ga naar deze fietslus