08-03-2021

5 logeertips voor een vakantie met je paard

Op het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk zijn er meer dan 650 kilometer aan ruiterpaden te verkennen. Dat maakt het noorden van onze provincie de perfecte bestemming voor een meerdaagse vakantie met je paard. Ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Op deze vijf logeeradressen zijn jij én je paard heel erg welkom.

Orshof, een weekendje weg in de natuur

Orshof is dé toegangspoort tot de prachtige, onverharde ruiter- en menroutes van Duinengordel in het noorden van Nationaal Park Hoge Kempen. De gerenoveerde boerderij telt 33 kamers en is geschikt voor groepen en families. Na je ruiter- of mentocht tafel je gezellig bij de haard, in de sfeervolle orangerie of op het terras. Je paard staat comfortabel in één van de veertig boxen.

Paarden met koets in Orshof in Oudsbergen

De Blauwe Maaten, een droom voor ruiters en menners

Deze B&B met zes rustiek ingerichte kamers is gelegen in een landelijke en bosrijke omgeving vlakbij knooppunt 52 van het ruiter- en menroutenetwerk. Volg de knooppunten en doorkruis met paard of koets de Duinengordel met zijn bossen, duinen, vennen en doorwaadplaatsen. Na je rit breng je je paard naar de weide of stal waar de gastvrouw en -heer zorgen voor de verzorging.

Kamer in De Blauwe Maaten in Oudsbergen

De Wijshagerhoeve, hier voel je je meteen thuis

De Wijshagerhoeve, gelegen tussen knooppunt 32 en 52 van het ruiter- en menroutenetwerk, is de perfecte uitvalsbasis voor je avonturen te paard of op de koets. Deze hoeve moet huiselijke sfeer telt vier kamers en acht paardenboxen. Na een heerlijke nachtrust verwent de gastvrouw je met een stevig ontbijt. ’s Avonds geniet je van een lekkere maaltijd aan het knetterend haardvuur.

Terras van De Wijshagerhoeve in Oudsbergen

Domein Heideven, volop genieten van de stilte en de natuur

Na een dagje paardrijden of mennen door de bossen en open velden kom je volledig tot rust in één van de vakantiewoningen op Heideven. De naastgelegen stal “De Heere Velden” beschikt over vijftien boxen, een wasplaats voor de paarden, een koetsenstalling én een gezellige ontspanningsruimte met bar. Deze luxueuze groepsaccommodatie ligt midden in de natuur en aan de Equidroomroute!

Paard in Heideven in Peer

Breugelhoeve, paardrijdvakanties in pittig Peer

Breugelhoeve is de ideale uitvalsbasis voor jouw avonturen op de kilometerslange bos- en zandpaden van het ruiter- en menroutenetwerk. Je logeert in één van de kamers van het budgetvriendelijk verblijfscentrum of in één van de twee trekkershutten. Het centrum beschikt over binnen- en buitenpistes, horeca, een knuffelboerderij en speeltuin. Een topbestemming voor groot en klein!

Speeltuin met kinderen Breugelhoeve in Peer