PERSBERICHT: Fietsen door de Bomen bekroond op Staalbouwwedstrijd Infosteel

Hasselt | 16 oktober 2020  

‘Fietsen door de Bomen’ – het hefboomproject van Toerisme Limburg i.s.m. de Provincie Limburg, LSM, Toerisme Vlaanderen, Hechtel-Eksel, Natuur en Bos, en Bosland – is bekroond op de jaarlijkse Staalbouwwedstrijd van Infosteel. Uit 26 projecten werd Fietsen door de Bomen door de jury gekozen als winnaar in de categorie ‘Fiets- en voetgangersbruggen’. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Dit herbevestigt dat we Limburg met onze fietsprojecten internationaal op de kaart blijven zetten als innovatieve fietsbestemming. En dat we deze hefboomprojecten nu meer dan ooit nodig hebben om Limburg te onderscheiden.”

Speciale editie voor bruggen

Infosteel beschikt over een breed netwerk van leden uit de staalbouwindustrie. Sinds 1998 organiseert de ledenorganisatie jaarlijks de Staalbouwwedstrijd, afwisselend in België en Luxemburg. Dit jaar was het een speciale editie voor bruggen, die voornamelijk in staal zijn uitgevoerd. Elk brugproject in België of Groothertogdom Luxemburg dat afgewerkt, opgeleverd of ingehuldigd werd tussen 2017 en 2019 kwam in aanmerking. Ook projecten buiten België en Luxemburg mochten meedingen, op voorwaarde dat een belangrijke partij in het project haar hoofdzetel in België of Luxemburg heeft.

Indrukwekkende tegenstanders

In de categorie ‘Fiets- en voetgangersbruggen’ nam Fietsen door de Bomen het op tegen 25 andere projecten, waaronder indrukwekkende tegenstanders, zoals: het Bomenpad in Werchter, de Pont Adolphe in Luxemburg, de Liniebrug in Nederland en de voetgangersbrug van het kasteel van Tintagel in het Verenigd Koninkrijk. De overwinning is dus zeker ook een mooie erkenning voor BuroLandschap, van landschapsarchitect Pieter Daenen, die de fietsbrug ontwierp in samenwerking met architectenbureau De Gregorio & Partners.

Betekenis voor Limburg

De laureaten ontvangen een diploma van de Staalbouwwedstrijd én genieten van de internationale media-aandacht die ermee gepaard gaat. “Fietsen door de Bomen heeft intussen al 450.000 fietsers op de teller staan. De wereldwijde aandacht rond het project werkt dat succes zeker in de hand. We wonnen al een Duitse Iconic Award, een International Design Award in L.A. en een World Landscape Award uit Australië. Dat we nu weer in de prijzen vallen, herbevestigt dat we deze hefboomprojecten nu meer dan ooit nodig hebben om Limburg onderscheidend op de kaart te zetten”, zegt Igor Philtjens.

Beeldmateriaal: visitlimburg.be/pers/FDDB

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE

Perscontact Toerisme Limburg (ad interim): Jan Nonneman, jan.nonneman@limburg.be, M +32 497 54 34 12

Missie Toerisme Limburg:
Onze gasten goesting geven in Limburg en hen betekenisvolle ervaringen bezorgen om zo groei voor ondernemers en return voor de 
Limburgers te creëren.