Kinrooi

Kinrooi is gelegen aan de Maas in het meest noordoostelijke deel van België. Geniet er van de rust, het water, de natuur en de cultuur op en langs de Maasplassen. Aan fauna en flora geen gebrek in RivierPark Maasvallei en de wandelgebieden van Grenspark Kempen~Broek.

Waterpret tot en met

Door de grindwinning ontstonden enorme waterplassen die nu uitermate geschikt zijn voor waterrecreatie. Vissen, zeilen, varen met een StilSloep, kajakken, suppen, waterfietsen, een verfrissende duik nemen, bootje varen,… Hier is waterpret in overvloed! De Spaanjerd is de grootste en best uitgeruste binnen-jachthaven van West-Europa en telt maar liefst 1000 ligplaatsen voor zeilboten en motorjachten. Zelf geen boot? Huur een jacht bij Aqua Libra Yachtcharter of maak een boottocht met de Paep van Meinecom III over de Maasplassen.

Drie kinderen op de loopbrug van een boot in Kinrooi, klaar voor een tocht over de Maas

Te voet of met de fiets 

Kinrooi telt 5 kerkdorpjes met Kessenich als oudste dorpje. Ter bescherming tegen overstromingen en plunderaars bouwden de inwoners van Kessenich een bergkasteel waarvan vandaag de Mottetoren is overgebleven. Vanop deze toren kijk je uit over Natuurgebied de Maasuiterwaarden. De bewegwijzerde fiets- en wandelroutes voeren je door het RivierPark Maasvallei. Of ga op pad in GrensPark Kempen~Broek in de Kinrooise gebieden Stramprooierbroek en Zig en Goort. Het landschap is een bonte afwisseling van bossen, moerassen en beekvalleien.

Landschap met tak en ondergaande zon in Kessenich Kinrooi