Lommel

Lommel, helemaal in het noorden van Limburg, verrast met een miniwoestijn, de mooiste wandeling van België, speelbossen, waterpret en een unieke mix van kunst en ambacht in een glazen toren. Heel wat ingrediënten dus voor een geslaagde vakantie.

De mooiste woestijnwandeling

De Sahara maakt deel uit van Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Hier waan je je in een miniwoestijn. Midden in de naaldbossen vind je een 200 hectare zandlandschap met meertjes. Stel je wandelroute samen met het wandelnetwerk of volg één van de suggestielussen zoals de lange wandeling. Deze werd in 2018 verkozen tot mooiste wandeling door VAB! Beklim de 30 meter hoge uitkijktoren en geniet van het panorama. Even chillen? Leen een hangmat aan de balie van de Soeverein en span deze tussen de bomen. Kinderen leven zich uit in de speelbossen.

kinderen spelen in het speelbos in de Lommelse Sahara

Glaskunst in het GlazenHuis

In de schaduw van de bossen voert het fietsroutenetwerk je van de ene topper naar de andere. Volg de knooppunten naar het GlazenHuis, een centrum voor hedendaagse glaskunst met exposities, workshops en demonstraties. Hier kun je zelfs je eigen glas blazen.

Glaskunstwerken in het GlazenHuis in Lommel

Waterpret in De Vossemeren

Waterratten leven zich indoor uit in Aqua Mundo van CenterParcs De Vossemeren. De wildwaterbanen, een koraalbad met vissen en spectaculaire glijbanen zijn subtropisch cool!  Liever openlucht ? Spring, klim, zwem en leef je uit op het Aquapark, een opblaasbaar eiland op het water met obstakels. Nog meer adrenaline? In het waterskicentrum kun je waterskiën, wakeboarden, banaanvaren, suppen, …

Gezin amuseert zich in Aquamundo Center Parcs De Vossemeren in Lommel