Limburg, open voor ontdekking

Waar ben jij naar op zoek als je op vakantie gaat? Volledig tot rust komen en de batterijen weer opladen, nieuwe activiteiten uitproberen, plekken met een verhaal bezoeken, goed eten en drinken, mensen leren kennen, … ? Wat jouw reden ook is, in Limburg valt nog heel wat te ontdekken.

Limburg, open voor ontdekking | Visit Limburg

Open voor hartelijkheid

In Limburg ben je op je gemak. Neem de tijd om je te verwonderen en stil te staan bij de kleine gelukjes. Zoals uitgerust wakker worden en een gastheer of -vrouw die je met de glimlach een uitgebreid ontbijt serveert. Klaar voor de nieuwe dag.

Je vakantie start al in het hotel, de B&B of vakantiewoning waar je overnacht. Daarom gaan we graag dat stapje verder waarbij je logeeradres een beleving op zich is. Zoals slapen in een vliegtuigje. Dat is nog eens een unieke overnachting!

Neem een kijkje tussen al onze logeeradressen en boek je hartelijk verblijf.

Open voor verwondering

Je verkent de streek op jouw ritme. Al wandelend of met de fiets. Even zo leuk is een toer door Haspengouw met een geitje van Route38. Blanche, Maurice of Clémentine nemen je mee op pad door de fruitboomgaarden.

Mensen wisten al snel dat het hier goed toeven was. Niet toevallig ligt de eerste stad van België in Limburg. Die rijkgevulde geschiedenis verwondert voortdurend. Het domein van Landcommanderij Alden Biesen is een imposant voorbeeld van hoe mooi erfgoed kan zijn. De prachtige waterburcht omringd door strakke Franse tuinen en een speels Engels park laat niemand onberoerd.

Langs het water van de Maas laat je alle stress varen. Visitor Center De Wissen vormt de hoofdtoegangspoort tot het RivierPark Maasvallei. Je wandelt door het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd, daar waar ook konikpaarden en gallowayrunderen vrij rondstruinen.

Op de fietsbrug van ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen kijk je uit over een weids landschap. Het pad brengt je tot midden in de Mechelse Heide. Een decor waarin paars de boventoon voert tijdens de bloeiperiode van de heide.

Wanneer je vanuit het bos over de grote zandvlakte van de Lommelse Sahara loopt, word je stil. Slenterend aan de rand van het meer doet tijd er op dat ogenblik niet meer toe.

Open voor vakmanschap

Vol vuur nemen echte vakmensen je mee in hun verhaal. De liefde voor lekker eten en drinken werkt aanstekelijk.

In de Brouwerij en Distilleerderij van Wilderen leidt brouwer Mike je persoonlijk rond in dit authentieke, industrieel monument. Achteraf proef je op het grote terras van een Tripel Kanunnik of Wilderen Kriek.

In de Voerstreek zijn ze trots op hun forel. Ze kweken deze in de vijvers van de Commanderie van Sint-Pieters-Voeren. Waarom dit daarvoor de ideale plek is? Dat vertellen ze je graag zelf.

Vanuit de Commanderie vertrek je zo op wandeling door holle wegen, hoogstamboomgaarden en een uniek graftenlandschap.

Matteo Simoni in gesprek met een forelkweker van de Commanderie Sint-Pieters-Voeren

Open voor gezelligheid

Het mag geen geheim meer zijn dat Limburgers uitermate gezellige mensen zijn.

Of je nu binnenstapt in dorpscafé Bij Guske waar de noodzakelijke biljarttafel en het tv-scherm met een of andere sportwedstrijd niet ontbreken, of je kiest voor de meer trendy setting van Westpunt, laat je simpelweg meevoeren door de sfeer.

Open voor beleving

Een nieuwe ervaring geeft hernieuwde energie. Probeer dus een activiteit uit die je nog niet gedaan hebt.

Wakeboarden in Terhills Cablepark bijvoorbeeld. Zelfs als je nog nooit op een board gestaan hebt, kan je hier terecht voor je eerste keer wakeboarden of waterskiën.

Op het circuit van Karting Genk krijg je een adrenalinekick bij iedere lap. Rustig aan beginnen? Op het funcircuit wen je geleidelijk aan het karten.

Of doe het net iets kalmer aan op een supboard. Gezellig peddelen over het water met de heuvels van Terhills op de achtergrond, dat moet je toch echt eens een keer doen.