Sint-Truiden

Sint-Truiden, gelegen in het zuidwesten van Limburg, is dé fruitstad. Rond de Grote Markt van deze monumentenstad geven de drie torens het rijke verleden weer. In het voorjaar baden de omliggende kerkdorpen in de bloesems. Zet je tanden in dit fruitige landschap!

Hart van de fruitstreek

De beste manier om het glooiende fruitige landschap te doorkruisen? Dat doe je te voet of met de fiets. Onderweg relax je in een bloesembar of neem je deel aan een rondleiding in een fruitbedrijf of wijndomein. Extra sfeervol zijn de nocturnes met vuurpotten. Vanaf de zomer geven de tonnen appels, peren en kersen kleur aan het decor en pluk je samen met de fruitteler je fruit.

Mensen genieten op het terras van een bloesembar in Sint-Truiden

 

Lekkere tussenpauze

Tijdens een smakelijke rondleiding in Brouwerij en distilleerderij Wilderen, ondergebracht in een authentiek industrieel monument of Brouwerij Kerkom, gelegen in een vierkantshoeve, kom je alles te weten over het bierbrouwen. Nagenieten doe je in het café met terras.

Mensen op het terras van brouwerij en distilleerderij Wilderen in Sint-Truiden

Mooie monumentenstad

250. Zoveel beschermde gebouwen telt Sint-Truiden. Volg de klinknagels van de Trudomonumentenwandeling , zo mis je geen enkel hoogtepunt. Beklim onderweg zeker de gerestaureerde abdijtoren. De 196 trappen en vijf rust- en ervaringsplatforms leiden je naar een weids panorama. In museum DE MINDERE stap je in de voetsporen van Franciscus van Assisi en zijn minderbroeders.

Vrouwen staan op de abdijtoren van Sint-Truiden en genieten van een uitzicht over de weidse omgeving