Wandelgebied Demerstrand

Start vlakbij het centrum aan het sportcomplex Demerstrand.

Het natuurgebied van de Dauteweyers is 11 ha groot. De sierlijke vijvers zijn het visitekaartje. Ze zijn in de 18de eeuw ontstaan door ontginning van ijzererts. Verder tref je in de Dauteweyers hooilanden, elzenbroekbosjes, een vijver en een knotelzenhaag aan. Hier vertoeven boomkikkers, kamsalamanders en ijsvogels.

Dorpsbemden telt 70 ha en strekt zich ten oosten van de Stationsstraat uit tussen de visvijver “De Pomperik” en de Demer. Je vindt hier verlande vijvers, houtwallen, blauwgraslanden en zeer rijke hooilanden met planten als de kranskarwij, dotterbloem en gevlekte orchis. In de zomer kan je er de bloemrijke hooiweiden bewonderen. Wandelaars dienen steeds op de wandelpaden te blijven, zo blijven zeldzame planten beschermd.

Door het gebied lopen 6 bewegwijzerde wandelingen. Als startpunt kan je terecht op het Demerstrand (1,5 km; 3,1 km; 5,5 km; 10,3 km en 16,5 km) startpunt Dauteweyers aan de Sint Servatiusstraat (3,9 km; 5,5 km; 10,3 km en 16,5 km) en startpunt Visserij op de woonzorgcampus aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat (3,9 km en 16,5 km).

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • Gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk