Meer dan 45 jaar geleden waren lovende woorden voor de Italiaanse keuken allesbehalve vanzelfsprekend. Voor de meeste Vlamingen stond Italiaans eten immers gelijk met pizza en spaghetti bolognese. En toch: met gezonde, authentieke Italiaanse gerechten veroverde mamma Lidia binnen de kortste keren de harten van een snel aangroeiende schare lekkerbekken. Voor de bereiding van de heerlijke gerechten gebruikte zij uitsluitend verse groenten en kruiden, alle pasta’s waren handgemaakt. Inspiratie vond zij in de tradionele keuken van Le Marche, aangevuld met eigen creativiteit én durf.

Mamma Lidia had al vlug handen te kort voor het vele werk. Opeenvolgende verbouwingen en uitbreidingswerken waren ondertussen nodig om de aangroeiende stroom klanten in de best mogelijke voorwaarden te verwelkomen én culinair te verwennen.

In de jaren tachtig en negentig groeide ristorante Da lidia uit tot ‘the place to be’. Megaster Andrea Bocelli werd een vriend des huizes, samen met tal van bekende sportvedetten en sterren uit de internationale showbusiness. Een voorkeursbehandeling krijgen ze niet. ‘Iedere klant is onze beste klant’ luidt het devies. Elke gast heeft recht op dezelfde vriendelijke en correcte bediening, een persoonlijke verwelkoming geldt als vanzelfsprekend.

Op aanbeveling en vertrouwend op de deskundigheid van gastheer Vincenzo verschenen steeds vaker gerenommeerde kwaliteitswijnen van de beste Italiaanse wijnhuizen op tafel. Het noodlot ongenadig toesloeg en Vincenzo onverwacht zwaar ziek werd. Na lang en moedig verzet verloor hij uiteindelijk de ongelijke strijd. Hij was een blijmoedige en zeer toegewijde familieman, ondernemend in zaken en bijzonder minzaam en attentievol in de omgang. Maar bovenal was hij een perfecte gastheer met voor iedereen een oprecht gemeend bewonderend of bemoedigend woord. Een begeesterende persoonlijkheid kortom, die als zodanig verder leeft in de herinnering van zijn familie en ontelbare vrienden. Het was zijn laatste wens dat het leven

Faciliteiten

EHBO-koffer aanwezig
Groepen zijn welkom mits reservatie
Maaltijden
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Terras
Verwarmd terras