De ruiterkaart is onmisbaar voor iedere paardenliefhebber. Je vindt meer dan 650 km bewegwijzerde ruiter- en menpaden op één handige kaart.

Update van de ruiterkaart in 2024!

Cover Ruiterkaart van Limburg update 2024

Het volledige ruiterroutenetwerk van Limburg met alle knooppunten op één handige kaart in zakformaat. Zo stippel je gemakkelijk zelf je route uit van knooppunt naar knooppunt en door de duidelijke kilometeraanduiding weet je exact hoe lang jouw tocht gaat worden.

Je krijgt een handig overzicht van de parkeerplekken, paardvriendelijke cafés en logeeradresjes voor paard en ruiter. Ook de locatie van vaste hindernissen, doorwaadplaatsen, pleisterplekken en of een pad al dan niet verhard is, zijn elementen die je zo terugvindt op de kaart. Onversneden rijplezier!

Waar vind ik de Ruiterkaart?

De Ruiterkaart van Limburg is gratis en te verkrijgen bij:

Je kan de kaart ook online bekijken.

Opgelet: Op de ruiterkaart ‘23-’24 staat het knooppunt 109 ingetekend in Oudsbergen. Dit knooppunt werd echter niet gerealiseerd op het terrein. Er is hier wel een verbinding tussen knooppunten 41 en 122.

In de geüpdatete kaart van 2024 staat dit knooppunt niet meer. Haal dus zeker de meest recente versie van de ruiterkaart af.

Nieuw op de Ruiterkaart editie 2023-2024? Limburgse droomroutes!

  • In Lommel zijn de bestaande routes verbeterd. Tussen knooppunten 115 en 114 kan je bovendien door een belevingsvolle ruiterkuil draven en vlakbij knooppunt 117 spetter je door een doorwaadplaats.
  • In Oudsbergen kan je over twee geheel nieuwe trajecten. Tussen knooppunten 125-127 en 129-128 krijg je 7 km extra ruiterpaden en zelfs enkele crosshindernissen voor de hoeven geschoven.

Twee Limburgse Regionale Landschappen, Sport Vlaanderen, de Provincie Limburg, de betrokken gemeenten en diverse ruiterverenigingen bundelden de krachten om het ruiternetwerk in Limburg op te frissen.

Een aantal trajecten werden verlegd om verharding en bebouwing te vermijden en de verkeersveiligheid te vergroten. Resultaat? Een ruiternetwerk dat nog veiliger en bovendien nog belevingsvoller is door de aanleg van nieuwe doorwaadplaatsen, pleisterplekken en picknickplekken.

Meer nieuwigheden en de droomroutes vind je op nationaalpark.be of rllk.be/ruiternetwerk.