Lanaken

Deze gemeente in het oosten van Limburg grenst aan de Maas en maakt deel uit van RivierPark Maasvallei én het Nationaal Park Hoge Kempen. Zeker niet te missen tijdens je bezoek aan Lanaken: het historische dorpje Oud-Rekem en Waterburcht Pietersheim.

Het mooiste dorp: Oud-Rekem

Oud-Rekem werd in 2008 tot mooiste dorp van Vlaanderen verkozen. In dit pittoreske dorp lijkt de tijd te zijn blijven staan. De authentieke gebouwen en monumenten en de rustige sfeer maken van Oud-Rekem de ideale tussenstop tijdens jouw fietstocht. Breng zeker een bezoek aan de museumkerk, de museumapotheek, het kasteel d'Aspremont Lynden en de vele andere historische gebouwen. Ben je eerder een wandelaar, dan kan je het wandelgebied Oud-Rekem intrekken en het Maaslandse landschap verkennen.

De poort van Oud-Rekem in Lanaken

Op ontdekking in Pietersheim

Domein Pietersheim is één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je wandelt door dennenbossen, langs beukendreven en jeneverbesstruiken. Twee wandelroutes werden bekroond met het Premiumlabel door het Deutsches Wanderinstitut. Een must-do dus! Starten doe je aan de 12de-eeuwse gerestaureerde waterburcht. Voor de kinderen is het dolle pret op het kabouterpad, in de speeltuin en in de kinderboerderij.

Grenzeloos fietsen

Met de Maas naast je fiets je van knooppunt naar knooppunt door RivierPark Maasvallei. Je passeert charmante dorpjes en fietst via het Nederlandse knooppuntennetwerk naar Maastricht en terug. Hou je van kilometers maken? De Maasfietsroute maakt deel uit van het EuroVelo-fietsroutenetwerk en volgt de Maas van bron tot monding. Deze langeafstandsfietsroute komt Limburg binnen via Lanaken. Durf jij de uitdaging aan?

lanaken