Maasfietsroute

Vlakbij de bron van de Maas in Pouilly-en-Bassigny, een dorpje in het Franse departement Haute-Marne ontspringt ook de Maasfietsroute. Via Frankrijk, Wallonië, Vlaanderen en Nederland bereik je op het einde van de rit de wereldstad Rotterdam en tenslotte de monding bij Hoek van Holland.

De totale lengte van de route is 1152 km. Daarbij slingert de route ook dwars doorheen het Limburgse Maasland. De topfietsroute loopt hier geheel via het befaamde Limburgse fietsroutenetwerk en vormt tegelijkertijd dé ideale verbinding tussen het snoer van Maasdorpen. Uniek aan dit Limburgse traject is het grensoverschrijdende karakter van de route langs de grensmaas. Fietsers steken makkelijk over naar de andere oever via de veerpontjes.

De fietsroute maakt zijn intrede in Limburg via Lanaken en volgt de Maas via Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik tot in Kinrooi, waar de route de Nederlandse grens oversteekt.

Over de grens sluiten de routes ten zuiden in Maastricht en ten noorden in Roermond aan op de LF Maasroute in Nederland.

De Maasfietsroute maakt als EV 19 deel uit van EuroVelo, een netwerk van bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes dat heel Europa bestrijkt. EuroVelo is een initiatief van de European Cyclists' Federation.

Verder maakt het Limburgse deel van de Maasfietsroute ook deel uit van de 8 Vlaamse Icoonfietsroutes. Meerdaagse bewegwijzerde fietsroutes die je het beste van Vlaanderen tonen.

Individuele tarieven

  • 0

Groepstarieven

  • 0