Beringen

Beringen, in het noordwesten van Limburg, is één van de zeven voormalige Limburgse mijngemeenten. Op be-MINE, de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen, blik je terug op het mijnverleden en beleef je heel wat spannende mijnavonturen!

Unieke mijnverhalen

Be-MINE is de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen en één van de best bewaarde mijnsites van West-Europa. Het Mijnmuseum dompelt je onder in de unieke verhalen van de mijnwerkers. Tijdens de 'Mijnzondagen' neem je een kijkje in de imponerende gebouwen zoals de bad- en lampenzaal, het ophaalmachinegebouw, de schacht en de nagebouwde mijngang.

De voormalige mijnsite van Beringen

Van duiktoren tot avonturenberg

In de vroegere koeltoren van de mijnsite is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum van Europa gevestigd, TODI. In de voormalige elektriciteitscentrale verleg je dan weer je grenzen in het klimcentrum Alpamayo. Buiten leiden diverse wandelroutes je naar de top van de mijnterril waar je geniet van het uitzicht. Kids ravotten er op de Avonturenberg en mountainbikers tonen er hun kunsten op het mountainbikeparcours.

Mountainbiker op het parcours van be-MINE Beringen

Lekker de natuur in

Doorkruis Beringen te voet of met de fiets. Van de oevers van de Paalse Plas tot de bossen van de Vallei van de Zwarte Beek. Houd onderweg halt bij de ambachtelijke Brouwerij Remise 56 of pluk blauwe bessen bij Blueberry Fields.

Twee fietsers op het kolenspoor in be-MINE Beringen