Fiets door Limburg in het spoor van het EK Wielrennen 2024

Van 11 tot en met 15 september 2024 strijken UEC Road European Championships neer in Limburg, kortweg het EK Wielrennen. Met Hasselt en Heusden-Zolder als gastheer en een parcours dat het vijvergebied de Wijers doorkruist richting de met kastelen bezaaide heuveltoppen van fruitig Haspengouw, genieten de renners onderweg van de diversiteit aan prachtige landschappen die Limburg te bieden heeft en uiteraard van alles wat daaruit voortkomt.

Wie kan hier extra van genieten? Jij!

Als fietsfanaat geniet je uiteraard van de hoogmis van de koers in Limburg, maar tegelijkertijd ontdek je de vele andere troeven van de streek. Want Limburg is, als pionier in het knooppuntfietsen, niet alleen een ongeëvenaard paradijs voor recreatieve fietsers.

Ook wandelaars komen in dit lappendeken van landschappen tot hun trekken. En fijnproevers! De Limburgse bodem brengt ook heel wat lekkers voort, te proeven in de meest gezellige cafés en verfijnde restaurantjes.

Het geheime ingrediënt? De legendarische Limburgse gastvrijheid.

Ontdek het Limburg van het EK Wielrennen

De renners fietsen door HasseltDe Wijers en HaspengouwHet EK Wielrennen in Limburg is een kans om deze warme regio beter te leren kennen. Dé gelegenheid om er zelf op uit te trekken en je te laten verrassen door al het moois dat in de Limburgse landschappen verscholen ligt.

Wij helpen je graag op deze ontdekkingstocht met inspiratie, tips, fiets- en wandelroutes en de leukste adresjes.