Oriëntatieloop Kapermolenpark

Leuk dat je wil oriëntatielopen in Hasselt! We hebben verschillende omlopen en spelen klaar staan die je kan wandelen of lopen, alleen of in groep en wanneer het jou het beste uitkomt!

Wat?
Mapico is een oriëntatiespel voor jong en oud, waarbij je met behulp van een kaart plaatjes moet gaan zoeken die een kleur, letter, cijfer en een afbeelding bevatten. Daarmee kan je dan verschillende oefeningen uitvoeren.

Waar kan je starten?
Je kan deze oefeningen starten op de top van de heuvel in het Kapermolenpark in Hasselt. Deze start is aangeduid met een paarse driehoek op de kaart. Er is geen markering van de start op het terrein.
Van zodra het oriëntatiespel wordt geopend zal je hier de verschillende oefeningen en antwoordstrookjes gratis kunnen downloaden. De oplossingen zullen ter inzage liggen aan het onthaal van de schaatsbaan, het zwembad en in Sportbar Kapermolen (cafetaria schaatsbaan). De oefeningen, kaarten en antwoordstrookjes (indien van toepassing) zullen verkrijgbaar zijn aan € 1/stuk op A3 formaat aan het onthaal van de schaatsbaan en het zwembad.

De controlepunten
De controlepunten zijn te herkennen aan de plaatjes (5 cm x 5 cm) die meestal op paaltjes zijn aangebracht, maar soms ook op gebouwen of andere voorwerpen te vinden zijn. Elk plaatje heeft 4 kenmerken: een kleur, een getal, een letter en een figuurtje.
Er werden in totaal 72 plaatjes geplaatst!

Niveaus
Elke omloop heeft een moeilijkheidsgraad. 1 ster wil zeggen dat het gemakkelijk of kort is, bij 5 sterren is het moeilijk of lang

Oefeningen
oefening 1 Ster
oefening 2 omloop
oefening 3 vier-op-een-rij
Oefening 4 & 5 scrabble
Oefening 6 Post te veel
Oefening 7 Memory
Oefening 8 Coördinaten

meer info over de oefeningen op

https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/onze-centra/sport-vlaanderen-hasselt/sportactiviteiten/mapico-orientatiespel/

Individuele tarieven

  • € 1 voor bundel met gedrukte mappen met oefeningen met antwoorden

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m