Wandelaars halen hun hart op in het groene Limburg. Ben je op zoek naar een wandelroute? Je hebt de keuze uit diverse bewegwijzerde wandellussen en themawandelingen of je wandelt een eigen tocht van knooppunt naar knooppunt.

1. Bewegwijzerde wandellussen

Geen eenvoudigere manier om de Limburgse natuurgebieden te verkennen dan via de bewegwijzerde wandellussen. Die zijn er op maat van iedereen: er zijn routes van minder dan twee kilometer, wandelingen voor de gemiddelde wandelaar, en echte dagtochten van vijftien kilometer of meer. Het volledige aanbod van de wandelroutes vind je op de website van Wandelen in Limburg. Het enige wat je ter plekke hoeft te doen is het gekleurde symbool van jouw keuze volgen.

>> Kies een bewegwijzerde wandellus

2. Wandelen via knooppunten

Vier Limburgse natuurgebieden hebben een wandelnetwerk met knooppunten waarbij je zelf je wandeling uitstippelt.

  • Bosland, voor een flinke wandeling in het grootste bosgebied van Vlaanderen
  • De Voerstreek, een wandelparadijs met glooiende landschappen en vergezichten
  • De Groote Heide, een grensoverschrijdend wandelgebied in het noorden van Limburg
  • De Merode, op de overgang van de Kempen en het Hageland waarbij je over de provinciegrens wandelt

3. Themawandelingen

Een themawandeling neemt je mee op pad door een stad of regio waarbij je meer te weten komt over een bepaald onderwerp. Natuur, cultuur, geschiedenis,.... of op maat voor het hele gezin.

>> Kies een themawandeling uit ons volledige wandelaanbod

4. Wandelen over lange afstand

Voor de fanatieke wandelaar die op zoek is naar echte wandelvakantie, heeft Limburg maar liefst vier lange afstandswandelingen. Haspengouw, Nationaal Park Hoge Kempen, De Wijers en RivierPark Maasvallei kan je dagenlang verkennen door het gekende rood-witte of rood-gele symbool te volgen.

>> Bekijk alle langeafstandswandelingen