Tessenderlo

Tessenderlo ligt in het meest westelijke hoekje van Limburg, op het kruispunt van drie provincies. Het in de volksmond genoemde Looi is tevens de thuishaven van het eerste erkende stiltegebied van Vlaanderen.

Kleine kunst, grote kijk

Aan de gevel van het gemeentehuis vind je het LOMAK (Loois Museum voor Actuele Kunst), het kleinste museum van België. In de toonkast wordt wisselend een kunstwerk uitgestald dat je van tegenover met een kijker kan bezichtigen. Avontuurlijker? Beklim de spiraalvormige trap van de VVV-toren en geniet op 19 meter hoogte van het adembenemende zicht over de bossen van Gerhagen met in de verte de mijnterrils van Beringen, de abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel.

VVV-toren Tessenderlo

 

Beleef de stilte

Natuurgebied Gerhagen is het eerst officieel erkende stiltegebied van Vlaanderen en vormt de poort naar de uitgestrekte bossen van de Merode. Op het Fluisterpad, het Stiltepad of de Mijmerbank voel je je helemaal zen worden. De omgeving biedt voldoende gelegenheden om van de totale rust te genieten met een drankje of hapje.

Landschap met heide en bos in natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo