Bocholt

Bocholt is een landelijke gemeente nabij de Nederlandse grens in het noorden van Limburg. Hier ligt ook een deel van GrensPark Kempen~Broek waar water de hoofdrol speelt. De bewegwijzerde fiets-, wandel- en ruiterroutes brengen je naar de mooiste plekjes. Of zet een stapje terug in de tijd en dompel je onder in de sfeer van ambachtelijke molens en de kunst van het bierbrouwen.

Stilte in GrensPark Kempen~Broek

In dit veelzijdig natuurgebied wandel je langs en door moerassen, beken, bossen, heide,…  Het is er vooral heel stil. Het gebied is ideaal om te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Bovendien kun je zeldzame dieren en planten spotten. Zo vliegen er bijvoorbeeld maar liefst 50 soorten libellen rond. Meer goesting om wat te luieren? Leg je neer in één van de hangmatten op de picknickplek aan de Luysmolen.

kempenbroek

Te paard of met de koets

Paardenliefhebbers leven zich uit op de ruiter- en menpaden. Het hindernissen- en slalomparcours maken van de tocht een waar avontuur! Heb je liever niet zelf de teugels in handen? Stap op de huifkar en je laat je meevoeren door de prachtige natuur en de verhalen van de gids.

Groep ruiters te paard in Bocholt

Rijke biertraditie

Ontdek de geschiedenis van het bier brouwen in het Bocholter Brouwerijmuseum. Met meer dan 4000 m² unieke stukken erfgoed is dit het grootste brouwerijmuseum van Europa. Schol!

Detail van een biervat in Bocholter Brouwerijmuseum in Bocholt