Heers

Verken het glooiende landschap van het landelijke Heers tijdens een wandel- of fietstocht. De routes loodsen je langs holle wegen en weidse vergezichten, met als decor fruitige boomgaarden, wijndomeinen, kastelen en kapelletjes.

Op het ritme van de seizoenen

In de lente dompelt landschapswandeling Mettekoven je onder in een zee van bloesems. Met het Klaprozenfestival in juni vieren we het begin van de zomer en elk tweede weekend van juni en september zwaaien de tuinpoorten van het Kasteel Hex voor je open. Tijdens de oogstmaanden proef je volop van de vele fruitige activiteiten.

Appelbomen in greenspot Mettekoven met kerk in Heers

 

Fiets van kerkdorp tot kerkdorp

Maak een ontspannende fietstocht door het fruitige landschap en de kerkdorpjes van Heers. In het dorpje Veulen staat de indrukwekkende gotische O.L.V. Tenhemelopnemingkerk uit de 13e eeuw. Of breng een bezoekje aan de Herkenrodehoeve van Opheers. Dit uniek historisch erfgoed dateert van rond 1200! De zeventiende-eeuwse vierkantshoeve is één van de grootste van Vlaanderen en de tiendschuur werd recent gerestaureerd. De vroegere paardenstallingen zijn ingericht als vergaderzaal.

Gezin fietst tussen de bloesems in Heers