Avontuur en adrenaline in Limburg

Een avontuurlijk weekendje weg. Dat was het plan van de vier vrienden Koen, Tom, Marucha en Shiraz. Voorwaarden: actief, dichtbij en back-to-nature. Ze kozen voor een glamping ervaring midden in het bos, inclusief de nodige portie avontuur. Dus bereid al maar voor, dat opwindend weekendje weg met je vrienden.

Ontwaken tussen de bomen

Tom: “Wij hadden vooral nood aan een digitale detox. Gewoon genieten van elkaars gezelschap en samen nieuwe avonturen beleven. Overnachten in een Cosy Cabin – midden in de Limburgse bossen – leek ons de perfecte getaway. Koen en ik regelden het verblijf, de vrouwen organiseerden het ontbijt. Wie graag in de natuur slaapt en toch wat luxe wil, gaat dit zeker waarderen: zicht op het bos, heerlijke douche én zelfs een hot tub.”

Twee vrienden ontbijten in Nutchel de Warre in Maaseik

Adrenalinekick

Shiraz: “Het gezellige natuurhuisje in het groene Warredal in Maaseik, werd onze uitvalbasis. In dit domein ligt trouwens ook het Adventure Park, meteen de locatie van onze eerste activiteit. Eerlijk is eerlijk, mijn adrenalinepeil schoot de hoogte in toen ik tussen de boomtoppen rondslingerde. Hoewel de jongens eerder waaghalzen zijn, vonden vooral Marucha en ik het klimmen en klauteren geweldig. Mijn favoriet? De afdaling doorheen het klimbos via een zipline. Niet voor angsthazen, jullie zijn gewaarschuwd.”

Klimparcours in Adventure Park Het Warredal in Maaseik

Koen: “Daarna was het tijd om te vertrekken richting Terhills Cablepark in het Nationaal Park Hoge Kempen. Je kan er leren waterskiën en wakeboarden in een prachtig decor. Wakeboarden stond al langer op mijn bucketlist, en voor een eerste keer … lukte dat vrij vlot! Na de inspanning volgde de ontspanning. Voeten in het zand en even napraten. In de beachbar bij het water, dat spreekt voor zich. Ik heb me trouwens laten vertellen dat de zonsondergang hier één van de mooiste van Limburg is.”

Wakeboarden in het Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem

Haren in de wind

Marucha: "Het leuke aan een vriendenweekend is dat alles kan en niets moet. We besloten ons spannend weekend af te sluiten met een paardentocht in het Nationaal Park Hoge Kempen. Haren in de wind en heerlijk galopperen door het bos. Helemaal mijn ding. De minder ervaren ruiters genoten even hard van hun rit in de paardenkoets.”

Tom: “Dit weekendje weg deed echt deugd. Mooi bewijs dat je niet altijd ver moet reizen om een topvakantie te beleven. En van ons vriendenweekend in Limburg maken we een jaarlijkse traditie."

Twee ruiters draven door het water op het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk