Voor kinderen is het een ware belevenis om een pony of ezel te knuffelen, te borstelen, te verzorgen en er uiteindelijk een ritje op te maken.

Meisje met witte pony in het Franciscushof in Pelt

Pony- en ezelverhuur Franciscushof

In het Franciscushof staan zowel pony’s als ezeltjes. Na een eerste kennismaking en wat gewenning, gaan we op weg. De stapvoetse rit met begeleiding is veilig voor iedereen, ook voor kinderen die helemaal geen ervaring hebben.

Meer informatie over het Franciscushof

Groep kinderen gaat met pony's op wandel vanuit manege Bosscherhof in Zutendaal

Kabouterwandelingen in Zutendaal

In Manege Bosscherhof organiseren ze regelmatig zogenaamde “kabouterwandelingen” waarbij zelfs de jongste kinderen genieten van een ponyrit. De ouder begeleidt de pony door de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Meer informatie over de Kabouterwandelingen

Jongen geeft een stuk appel aan een ezel in Bosland

Ezelwandelingen in 't Ezelsbrugske

Een bijzondere wandeling met een ezeltje maken, kan dan weer bij het ’t Ezelsbrugske. Je stapt doorheen de bossen van Nationaal Park Bosland en onderweg stop je om te van de meegenomen picknick te smullen. En proef zeker ook van het lekkere ezelijs!

Meer informatie over 't Ezelsbrugske

Ezelwandelingen in Borgloon

Ezelwandelingen in Borgloon

De ezeltjes van De Romeinse Katzei in Borgloon staan te popelen om op stap te gaan en je mee te nemen langs trekpleisters zoals het doorkijkkerkje en de zwevende kapel.

Meer informatie over de ezelwandelingen