Domein Kelchterhoef, ten midden van het betoverende landschap van De Wijers in het hart Limburg, combineert waterplassen en vijvers met bos en eeuwenoude boomdreven.

Start aan de abdijhoeve Kelchterhoef. De omliggende wandelpaden rond de historische vijvers geven dit gebied extra cachet. Je wandelt er niet alleen langs de vijvers, maar kan er ook dwars over steken via kronkelende houten knuppelpaden. Bij Hoeve Mieneke, een historische langgevelhoeve, wordt geïllustreerd hoe hier in de 19de eeuw vlakbij de Laambeek geleefd werd van landbouw en veeteelt.

Je wandelt helemaal rond De Plas, met de zandstranden en het helderblauwe water is dit in de zomer een populaire stek voor zwemmers en watersporters. Wist je trouwens dat één van de grootste karpers van West-Europa, de Mohikaan, hier bij karpervissers het allure van het monster van Loch Ness heeft?

Het vervolg van de wandeling kronkelt door de omliggende bossen, over de Laambeek en langs enkele vijvers en vennen, allen zorgvuldig beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Doorheen de eeuwenoude kastanjedreef wandel je in de voetsporen van vele voorgangers terug naar de startplek bij Kelchterhoef.

  • Oranje route
  • 6.4 km
  • Beginner
  • De Wijers
  • Domein Kelchterhoef
    Kelchterhoefstraat 7
    HOUTHALEN-HELCHTEREN

Download je bestand