Streek-GR Limburgse Mijnen: meerdaagse ontdekkingstocht door de mijnstreek

Maak een onvergetelijke wandeltocht door de historische, Limburgse mijnstreek. De Streek-GR Limburgse Mijnen biedt een unieke, meerdaagse wandelervaring over 179 km, waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis, adembenemende natuur en innovatieve herbestemmingen van de mijnsites. Ontdek al wandelend van terril tot schachtbok het industrieel erfgoed, de mensen die er wonen en werken en de weelderige natuur die dit alles verbindt.

Routekaart GR Limburgse Mijnen

Wat is een Streek-GR? Grote Routepaden zijn wandelroutes over lange afstand. Een Streek-GR maakt meestal een lus met een sterk (thematisch) regionaal karakter. Je herkent de Streek-GR aan de geel-rode markeringen: twee horizontale strepen, geel bovenaan, rood onderaan. GR paden vind je over heel Europa terug, van de Noordzee tot de Middellandse Zee en van de Noordkaap tot Gibraltar. Ontdek hier meer over de GR paden.

De Streek-GR Limburgse Mijnen wandelen?

Wil je echt alle aspecten van de Limburgse Mijnstreek ontdekken? Dan sturen we je op pad voor de hele wandellus van 179 km.

Ook opdelen in hapklare etappes of meerdere wandelweekends kan perfect! De 8 ideale etappes werden al voor jou uitgewerkt. Elke etappe biedt een unieke ervaring en kan afzonderlijk of als onderdeel van de volledige route worden bewandeld.

Ontdek de afzonderlijke etappes voor gedetailleerde informatie over elke dagtocht, inclusief routebeschrijvingen, bezienswaardigheden en praktische tips.

De 8 etappes van de Streek-GR Limburgse Mijnen

Bereikbaarheid

  • Start- en eindpunten van de route zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Genk is zowel voor de hele route als voor kortere trajecten een ideale uitvalsbasis.
  • Parkeergelegenheden zijn beschikbaar bij de belangrijkste startpunten.

Nooit verdwalen!

  • De route is in beide richtingen gemarkeerd met geel-rode markeringen in een wit zeshoekig vlak.

Geel rode markering Grote Routepaden

Waar overnachten?

Diverse accommodaties langs de route, van hotels tot B&B's en campings. Voor een overzicht en reserveringen, neem snel een kijkje in het overzicht van onze logeeradressen. De etappes zijn zo gekozen dat er na elke dag stappen wel een zacht bed te vinden is in de buurt.

Niets vergeten?

  • Goede wandelschoenen, voldoende water en (Limburgse) snacks voor onderweg
  • De Routegids Streek-GR Limburgse Mijnen
  • De hashtag #altijdlimburg om je onvergetelijke ervaringen met ons te delen op sociale media

Hoe kwam de Streek-GR Limburgse Mijnen tot stand?

De Streek-GR Limburgse Mijnen is het resultaat van een samenwerking tussen Grote Routepaden vzw en Visit Limburg. Met de hulp van meer dan 300 GR-vrijwilligers is deze route zorgvuldig ontwikkeld, bewegwijzerd en gepromoot om wandelaars een unieke en kwalitatieve wandelervaring te bieden.

Als marketingorganisatie zet Visit Limburg zich in om Limburg als toeristische topbestemming te promoten. Met oog voor detail en een warm welkom creëren we buitengewone ervaringen. Onze fiets- en wandelproducten laten je kennismaken met het authentieke erfgoed en de uitzonderlijke natuur in gastvrij Limburg.

Door de samenwerking met Grote Routepaden vzw voor de Streek-GR Limburgse Mijnen, laten we je charmeren door de warme Limburgse mijnstreek. Plan een onvergetelijke wandeltrip naar Limburg, waar geschiedenis, natuur en innovatie hand in hand gaan.