Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren ligt in het hart van Limburg en maakt deel uit van vijvergebied De Wijers. Heide, bossen, landduinen, vijvers en vennen kenmerken het landschap. De kindvriendelijke natuurdomeinen zijn de ideale startplaats voor je ontdekkingstocht en een dagje plezier met het hele gezin.

Fun in De Wijers

Ravotten in de binnenspeeltuin, een ecologische speeltuin of een speelbos, je onderdompelen in zwemparadijzen, een balletje slaan op een indoor minigolfparcours, …. De kindvriendelijke domeinen Kelchterhoef, Hengelhoef en Molenheide garanderen urenlang speelplezier. En ze zijn de ideale startplaatsen om het vijverlandschap van De Wijers te ontdekken, te voet of met de fiets. De bewegwijzerde routes houden je op het juiste pad.

Kinderen doen aan indoor minigolf De Mijn in Molenheide

Verfrissend chillen

Tijdens de zomermaanden relax je aan De Plas, een zwemvijver met zandstrand waar je ook naar hartenlust kan watersporten. Of vlij je na een rondleiding in Kasteelbrouwerij Ter Dolen neer op het terras en geniet van een verfrissend ambachtelijk biertje terwijl de jongsten ravotten in de speeltuin.

Jongen speelt op het strand van De Plas in Houthalen-Helchteren

Mijnerfgoed en architectuur

Greenville huisvest groene ondernemers in het voormalige hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen, een prachtig staaltje gerestaureerd industrieel erfgoed. Je maakt er kennis met het mijnverleden én de toekomst van energie en materialen.  Nabij deze site springt het Nieuw Administratief Centrum in het oog. Vanop de toren van dit duurzaam gebouw met bijzondere architectuur heb je een uitzicht van 360°.