Fietstochten door Haspengouw

Terug

De fruitstreek verken je het beste met de fiets. Welke tijd van het jaar je ook komt, de landschappen van Haspengouw zullen je verbazen. In het voorjaar heb je natuurlijk de prachtige bloesems waar mensen van ver voor naar Limburg komen. In de zomer en het najaar fiets je langs boomgaarden vol rijpe vruchten. Met deze zeven fietsroutes heb je genoeg keuze om Haspengouw te doorkruisen.

Fietsroute 1 'Land van druiven en mergel'

Fietsroute Land van druiven en mergel

Een route van 55 kilometer die start in Bilzen. Je fietst langs de Landcommanderij van Alden Biesen met de grootste hoogstamboomgaard van Europa en de wijngaarden van wijnkasteel Genoelselderen.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 2 'Fietsen langs tumuli'

Fietsroute Fietsen langs tumuli

Een route van 60 kilometer die start in Sint-Truiden. Je fietst langs de brouwerij van Wilderen, het prachtige panoramapunt in Velm en de Gallo-Romeinse grafheuvels.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 3 'Van fruit tot stroop'

Fietsroute Van fruit tot stroop

Een route van 38 kilometer die start in Borgloon. Je fietst langs het Fruitbelevingscentrum, wat vroeger de Stroopfabriek was, en het kunstwerk in open lucht Untitled #158.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 4 'Fietsen langs erfgoed en kastelen'

Fietsroute Fietsen langs erfgoed en kastelen

Een route van 59 kilometer die start in Bilzen. Je fietst langs de Landcommanderij van Alden Biesen en de Kluis van Vrijhern, een echte greenspot waar het de moeite waard is om even te pauzeren.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 5 'Boomgaarden, bossen en kastelen'

Fietsroute Boomgaarden, bossen en kastelen

Een route van 55 kilometer die start in Alken. Je fietst langs het oude bos en het kasteel van Domein Nieuwenhoven en doorheen het mooie natuurgebied van de Mombeekvallei.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 6 'In en rond de oudste stad van ons land'

Fietsroute In en rond de oudste stad van ons land

Een route van 53 kilometer die start in Tongeren. Je fietst langs de Tranendreef in Borgloon, het imposante kasteel van Heks en door Herstappe, de kleinste gemeente van Vlaanderen.

>> Ga naar de fietsroute

Fietsroute 7 'Fruitige landschappen met pit'

Fietsroute Fruitige landschappen met pit

Een route van 62 kilometer die start in Borgloon. Je fietst langs de Tranendreef in Borgloon en Helsh(ea)ven, een uitkijkpunt dat bijna even mooi is als het uitzicht zelf.

>> Ga naar de fietsroute