Maasmechelen

Maasmechelen aan de Maas maakt deel uit van RivierPark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Grindplassen, heidelandschappen, wilde riviernatuur, mijnterrils en schachtbokken bepalen het landschap. Met de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes rijg je de kilometers aan elkaar. Fashionista’s voelen zich dan weer helemaal thuis in shoppingparadijs Maasmechelen Village.

Mooiste panorama Terhills

In 1987 draaide de mijn van Eisden hier nog op volle toeren. De twee schachtbokken zijn stille getuigen van dit mijnverleden. Nu is dit stukje Nationaal Park Hoge Kempen het fenomenale wandelgebied Terhills. Beklim de terriltoppen en bewonder het mooiste panorama van Vlaanderen met uitzicht op grindmeren en begroeide terrils.

panorama over het meer en de terrils van Connecterra in Maasmechelen

De Mechelse Heide

Ook wandelgebied Mechelse Heide ligt in het Nationaal Park Hoge Kempen. Van half augustus tot half september staan de heidevelden in bloei. Doorkruis dit ongerepte landschap en klim naar het hoogste punt van het Nationaal Park. Bij helder weer kijk je tot in Nederland, Duitsland en de Hoge Venen.  

Bloeiende paarse heide in het landschap van wandelgebied Mechelse Heide in Nationaal Park Hoge Kempen

RivierPark Maasvallei

De Maas is de ruggengraat van het RivierPark Maasvallei. De Maasdijken rijgen ongerepte natuur en charmante dorpjes aan elkaar. Het authentieke dorpje Leut met haar kasteeldomein Vilain XIIII is de ideale startplaats voor je wandel- of fietstocht. Hier is ook een wijndomein ondergebracht. Tijdens een rondleiding maak je kennis met de wijngaarden. Je sluit je bezoek af met een degustatie.

Maasmechelen Village Outlet Shopping

In Maasmechelen Village winkel je zeven dagen op zeven in ruim honderd boetieks met nationale en internationale topmerken. Kleding, schoenen, interieurartikelen,… shoppen afgewisseld met leuke terrasjes en lekkere restaurants.

Twee vrouwen op een bank in Maasmechelen Village Outlet shopping