Pelt

Landelijk Pelt is gelegen in het noorden van Limburg. Fietsers, wandelaars en ruiters genieten hier van uitgestrekte bossen langs graslanden, heide en vennen van Bosland en De Groote Heide. Ook voor de kinderen ontbreekt het niet aan dolle pret in de natuur!

Bosland: grootste avonturenbos

Met het wandelknooppuntennetwerk ontdek je het grootste avonturenbos van Vlaanderen. In de speelbossen slepen de jongsten met takken, bouwen kampen, spetteren met water, klimmen op houten speeltuigen, gaan op zoek naar schatten of maken een wandeling met een ezeltje. Dolle pret verzekerd!

Kinderen knuffel een ezel in 't Ezelsbrugske in Pelt

Nog meer avonturen

Ga op pad in natuurgrenspark De Groote Heide. In het Kolisbos met speelzone voor kinderen wisselen berken-, eiken- en dennenbossen elkaar af. In het Klankenbos prikkelen klankkunstwerken het oor. Uniek in Europa! In Hageven doorkruis je een afwisselend landschap van bossen, graslanden en unieke heide en vennen. Ook rivier de Dommel baant zich een weg door de streek. Leuk om met een kano of kajak af te varen. Nog meer waterpret? Geniet binnen of buiten in zwemparadijs LAGO Pelt Dommelslag met zijn wildwaterbanen, bandenglijbaan, golfslagbad en ander vertier.

Meisje heeft pret in het subtropisch zwembad in Lago Pelt Dommelslag