01-05-2024

De mooiste terrassen van Limburg

Met het mooie weer in aantocht, is het ook weer terrasjestijd. Zon op je snoet, cocktail in de hand, zomerse tapas op tafel. Geniet op deze Limburgse terrassen van quality time met vrienden en familie.

1. AlpaCafé in Ham

Kom tot rust op het uitgestrekte en schaduwrijke terras van AlpaCafé. Te midden van de weides waar de alpaca's grazen, spelen en zonnebaden nip je van een verfrissend drankje of een kleine hap.  Menig bezoeker heeft al vanop de eerste rij de geboorte van een alpaca kunnen meemaken. Bij minder mooi weer geniet je onder de overkapping van een lekkere kop Peruviaanse Yanesha koffie of een heerlijk bier van hier. AlpaCafé is de ideale tussenstop tijdens je fietstocht - tussen knooppunt 338 en 339 - of wandeltocht - tussen knooppunten 46 en 80.

Hoefkensstraat 6 in Ham

Zonnige terras in het groen van AlpaCafé in Ham

2. De Ballasthoeve in Pelt

Met niet één, maar met twee mooie tuinterrassen heb je het voor het uitkiezen. De Ballasthoeve ligt pal aan het fietsroutenetwerk, wandelroutenetwerk en zelfs het ruiter- en menroutenetwerk. Jazeker, ook ruiters kunnen hier even afstappen voor een deugddoende pauze. Midden in het idyllische groen proef je van een lokaal biertje of bestel je Limburgse vlaai bij de koffie. Kinderen amuseren zich in de kleine speeltuin.

Ballaststraat 75 in Pelt
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Mensen genieten op het tuinterras van de Ballasthoeve in Pelt

3. Brasserie de Boulevard in Hasselt

Gelegen in het levendige centrum van Hasselt, ontdek je de charme van het terras van Brasserie de Boulevard. Te midden van het winkelplezier krijg je een culinaire ervaring voorgeschoteld. Het terras dat in de wandelzone tussen Quartier Bleu en het stadscentrum bevindt, nodigt uit tot gezelligheid met vrienden en familie. Of je nu komt voor een lichte lunch of een uitgebreid diner, je geniet op ieder moment van gerechten die verwennen.

Kattegatstraat 1 in Hasselt
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Genieten op het terras van brasserie de Boulevard in Hasselt

4. Bon’Air Rooftop Bar in Hasselt

Not your ordinary terras! Bon’Air Rooftop Bar bevindt zich op het panoramisch hoogtepunt van de stad. Op de hoogste verdieping van het Radisson Blu hotel stap je uit de lift de gezelligheid binnen. Cosy setting, gedimde sfeerverlichting, trendy design en daarbovenop een ruime en exclusieve drankenkeuze met een focus op landmark special cocktails.  Deel het luxe tapasmenu met vrienden en familie terwijl je geniet van een blik op de stad.

Torenplein 8 in Hasselt

Cocktail drinken in Bon'Air Rooftop Bar van Radisson Blu Hasselt

5. Café Coureur in Borgloon

Waar de fiets koning en de fietser keizer is. Kom genieten op het panoramische terras van Café Coureur. Bij goed weer is het hier heerlijk vertoeven met een lekker drankje. Zijn de weergoden ons minder goedgezind? Dan kan je gezellig in het wielercafé iets eten of drinken. Alles staat bij Café Coureur in het teken van de fiets(er), maar natuurlijk ben je ook zonder fiets welkom in het mooie Haspengouw te komen genieten.

Oorsprongstraat 5 in Borgloon
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Het zonnige terras van Café Coureur in Borgloon

6. De Achelse Kluis in Hamont-Achel

Als toegangspoort tot het prachtige natuurpark De Groote Heide, is de Achelse Kluis het ideale vertrekpunt voor een fiets- of wandeltocht door de eindeloze natuur. Na de inspanning volgt de ontspanning op het terras van de brasserie. Proef van de abdijbieren die ter plekke gebrouwen worden. Een stuk Limburgse vlaai of een abdijboterham stilt de kleine honger. Voor de grotere honger staan er diverse warme gerechten op de kaart. En dit in het prachtig historisch kader van de abdij.

De Kluis 1 in Hamont-Achel

Luchtfoto van de Achelse Kluis in Hamont-Achel