Maasmechelen staat niet op je lijst van vakantiebestemmingen? Breng daar dan maar verandering in. Want deze gezellige gemeente zal je verbazen. Of je nu houdt van een stevige winterse wandeling of liever gaat shoppen, Maasmechelen laat je niet in de kou.

Connecterra

Connecterra

Het mooiste panorama van Vlaanderen

Dat ligt in Limburg. Echt waar! Je vindt het in Maasmechelen, in de schaduw van de schachtbokken van de voormalige steenkoolmijn. Connecterra is een uitgestrekt natuurgebied met vele kronkelende wandelpaden. En de iconische groene heuvels zijn zeker een foto waard. Krijg je geen genoeg van de vergezichten, wandel dan verder tot in de Mechelse Heide. Daar kijk je zo tot in Nederland.

Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

Leuke koopjes doen in januari

Fashionista’s kunnen hun kleerkast uitbreiden in de vele winkels van Maasmechelen Village. Ook in het overdekte M2 Shopping Center of in de omgeving van de Pauwengraaf kan je terecht voor een nieuwe outfit.

Museum van de Mijnwerkerswoning

Museum van de Mijnwerkerswoning

Zo leefden de mijnwerkers

Over dat mijnverleden valt trouwens nog heel wat te vertellen. Het Museum van de Mijnwerkerswoning neemt je mee naar het leven van de mijnwerkers in de jaren 30: de typische meubels, het oude behang, een krakende radio,… Je hebt niet heel veel verbeelding nodig om je terug in de tijd te wanen.

Het Kruinenpad

Het Kruinenpad

Wandelen door de bomen

Fietsen door de Bomen is er nog niet, maar wandelen door de bomen kan je wel al doen. Op het Kruinenpad wandel je 10 meter boven de grond, tussen de boomkruinen. Vanop die hoogte zie je pas hoe uniek het landschap is.

Wandelgebied Leut

Wandelgebied Leut

Wilde koeien

In RivierPark Maasvallei vind je ongerepte natuur en authentieke dorpjes. Vertrek vanaf het kerkplein in Leut en ga op ontdekking in de Uiterwaarden van de Maas. Laat je verrassen door het wildleven en de Grensmaas. Misschien spot je wel de opmerkelijke Galloway-runderen of de Konikpaarden.

Honger gekregen?

Na al dat wandelen en shoppen is het tijd om aan de innerlijke mens te denken. Als je een restaurant zoekt in Maasmechelen merk je dat je in de mijnstreek zit. Mensen van over de hele wereld kwamen werken in de mijnen en brachten ook hun kookkunsten mee. Verleg je culinaire grenzen in één van de talrijke restaurants. Er is veel te doen en te zien in Maasmechelen. Misschien wel te veel om op 1 dag te doen. Boek dus maar snel jouw vakantie in Maasmechelen en kom zelf zien hoe leuk het hier is.