Maasmechelen staat niet op je lijst van vakantiebestemmingen? Breng daar dan maar verandering in. Want deze gezellige gemeente zal je verbazen. Of je nu houdt van een stevige winterse wandeling of liever gaat shoppen, Maasmechelen laat je niet in de kou.

Kerstcadeautjes shoppen

In de vele winkels van Maasmechelen Village, het overdekte M2 Shopping Center of de omgeving van de Koninginnelaan vind je beslist originele cadeaus voor onder de kerstboom.

Trek je wandelschoenen aan

Op wandelafstand van Maasmechelen Village vind je een prachtig natuurgebied. In de schaduw van de schachtbokken van de voormalige steenkoolmijn van Eisden kronkelen wandelpaden naar het mooiste panorama van Vlaanderen in het wandelgebied Connecterra. Langs de Maas geniet je dan weer van desolate winterlandschappen en ook op de Mechelse heide is het al rust en natuur wat de klok slaat!

connecterra

Schuif je voeten onder tafel

Honger gekregen van al dat shoppen of wandelen? Het mijnverleden bracht mensen van over de hele wereld naar Maasmechelen en dat merk je ook in het aanbod aan restaurants. Verleg je culinaire grenzen of ga net voor een typisch Belgisch gerecht.

De dag ontspannen afsluiten?

Zak dan lekker onderuit voor een spetterende theatershow of een optreden in het Cultureel Centrum van Maasmechelen of pik een filmpje mee in de Euroscoop.

euroscoop maasmechelen

Blijf een nachtje

Uitrusten van al die winterpret doe je in een van de gezellige hotels of B&B’s die Maasmechelen rijk is. Kies je voor zalig slapen in een luxueus ingericht historisch mijngebouw, een authentieke windmolen of een hoeve met sfeervolle gastenkamers?
 

Martin's Rentmeesterij