Z33

Gaat je hart iets sneller slaan bij actuele kunst? Dan zal het aangenaam bonzen in Z33, hét huis voor actuele kunst. Sinds 2002 zoekt Z33 naar de grenzen van de hedendaagse kunst en vormgeving. Kom binnen en dompel je onder in deze boeiende wereld. Na een Z33 tentoonstelling kijk je zeker met een andere blik naar de dagelijkse dingen.

Binnen en buiten! Zonder eigen collectie blijft het tentoonstellingsaanbod nieuw en fris. Jaarlijks bieden we je drie grote en drie kleinere projecten aan die elkaar naadloos opvolgen. Hou je ook van buitenkunst? Z33 presenteert actuele kunst in de open ruimte, verspreid over heel Belgisch-Limburg.

Z33 maakt projecten en tentoonstellingen die bezoekers aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken. Projecten die vertrekken van het leven dat mensen leiden en de manier waarop onze samenleving omgaat met indrukken en prikkels.

Z33 is een uniek laboratorium en een ontmoetingsplaats voor experiment en innovatie. Als huis voor actuele kunst is zij een hefboom voor haar regio.

Z33 wil de wereld naar Limburg halen en Limburg aan de wereld tonen.

Individuele tarieven

 • < 12 jaar: gratis

  > 12 jaar: € 3

  Tijdens de verbouwing kan je voor een ticket terecht bij het onthaal van de tentoonstelling in begijnhuisje 11.

Groepstarieven

 • Hasseltse scholen: gratis toegang, gids € 30

  Andere scholen: € 2 p.p., gids € 30

  Groepen: € 3 p.p., gids € 60

  Minirondleiding tijdens het weekend, om 14u00 en 16u00: gratis

  Groepen zijn beperkt tot maximaal 15 personen. Gelieve twee weken op voorhand te reserveren.

  Een rondleiding boeken? Contacteer ons via bezoeken@z33.be
Richtprijs (volwassene) € 3,-