Wijndomein Montepertini

De fles op tafel en de voeten eronder. Klinken en praten, een lach en een traan. Maar áltijd samen. ‘Insieme’, zoals ze hier zeggen. Fabio en Laura Celli-Vanbael assembleren Limburgse gastvrijheid en Italiaanse gemoedelijkheid. Dat merk je meteen als je neerstrijkt op het idyllische wijnterras van hun authentieke vierkantshoeve in Mopertingen. In dit mooie stukje Haspengouw klink je op het leven en smeed je vriendschappelijke, familiale en professionele banden.

In de schaduw van de wijnmakerij en vinificatieruimte proef je van typische streekproducten, fingerfood en uiteraard de eigen Montepertini-telgen. Deze levendige en aromatische wijnen zijn ontsproten uit een duurzame missie: respect voor de natuur en optimaal gebruik van alles wat de wijngaard voortbrengt. Die visie lag ook aan de basis voor hun distillaten, 100% lokaal op basis van de persresten.

Feeëriek of ridderlijk?

Je gezinsuitje of fietstocht afsluiten met een bezoek aan een van de wijngaarden? Dat kan perfect. Het terrein onder de bocht van het Albertkanaal in Eigenbilzen is dé perfecte setting voor een feeërieke avond. Nóg sprookjesachtiger wordt het op het Montepertini-domein bij Alden Biesen. Aan de historische toegangspoort tot het imposante kasteeldomein verrijst straks een state-of-the-artwijndomein van vier hectare. Hier geniet je van een majestueus uitzicht over Limburg.

Het zoete leven

Binnenkort breidt het assortiment verder uit. En zo komt de familie Celli steeds dichter bij haar droom: een eigen topassortiment van Belgische wijnen. Die nergens beter smaken dan op dit gezellige terras, pal in het Limburgse groen. Waar écht iedereen welkom is: de toevallige passant, de leergierige wijnliefhebber, de geïnteresseerde toerist en de onvervalste levensgenieter. En ook de allerkleinsten proeven hier mee. Niet van de wijn, wél van ‘la dolce vita’!

Fabio en Laura organiseren ook formules op maat. Vraag zeker naar de uitgebreide mogelijkheden

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
Groepen zijn welkom mits reservatie
Snacks (beperkte kaart)
Speeltuin buiten
Streekdranken
Terras