In samenspraak met de eigenaar van het kasteel De Clee werd door de Gilde der Loonse Wynluyden een wijngaard aangeplant in 2010. Het kasteel De Clee bevindt zich in Kuttekoven en dateert uit 1907. De gilde zorgt voor het onderhoud van de wijngaard en de vinificatie van de druiven. De eerste oogst van 2013 zorgde al voor een wijn met beschermde oorsprongsbenaming.
De wijngaard heeft een opp. van 0,7 ha en bevat 2 200 wijnranken. De gekweekte variëteiten van Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay.

De ‘Gilde der Loonse Wynluyden’ organiseert o.a. om de 2 jaar, i.s.m. de stad Borgloon, de Loonse Wijnfeesten (Speelhof, plein tegenover de kerk - 3de zondag van september).

Individuele tarieven

 • GEANNULEERD: bloesembar Loonse Wynluyden tijdens de weekends van zaterdag 4 april t.e.m. zondag 3 mei en op Paasmaandag 13 april en vrijdag 1 mei telkens van 12.00 u. tot 18.00 u.

  Volgende activiteiten gaan voorlopig wel door maar alles blijft afhankelijk van de verdere maatregelen die de hogere overheid nog zou kunnen opleggen:
  Wijnterras (wijndomein van kasteel De Clee): zondag 16 augustus 2020

  Wijnfeesten: zondag 20 september 2020 van 13.00 u. tot 22.00 u.


  Toegang gratis, proeverij tegen betaling.

Groepstarieven

 • Groepsbezoeken voorlopig niet mogelijk t.e.m. 07/06/2020

  Afspraak aan het wijndomein van kasteel De Clee in Kuttekoven (Kleestraat 18, Borgloon) voor een rondleiding in de wijngaard.
  Vertrek naar het centrum van Borgloon voor een korte rondleiding in het middeleeuws stadje.
  Aansluitend een degustatie van twee glazen Loonse wijn met een presentatie over het aanleggen van een wijngaard en de verwerking van onze druiven tot wijn.
  Er is ook mogelijkheid voor aankoop van onze wijn.
  Prijs: € 9,00 p.p. ( minimum 8 pers. anders prijs overeen te komen).

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m