Wijndomein Kasteelhoeve De Clee

In samenspraak met de eigenaar van het kasteel De Clee werd door de Gilde der Loonse Wynluyden een wijngaard aangeplant in 2010. Het kasteel De Clee bevindt zich in Kuttekoven en dateert uit 1907. De gilde zorgt voor het onderhoud van de wijngaard en de vinificatie van de druiven. De eerste oogst van 2013 zorgde al voor een wijn met beschermde oorsprongsbenaming.
De wijngaard heeft een opp. van 0,7 ha en bevat 2 200 wijnranken. De gekweekte variëteiten van Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay.

De ‘Gilde der Loonse Wynluyden’ organiseert o.a. om de 2 jaar, i.s.m. de stad Borgloon, de Loonse Wijnfeesten (Speelhof, plein tegenover de kerk - 3de zondag van september).

Individuele tarieven

  • Wijnterras zondag 18 augustus 2019. Toegang gratis, proeverij tegen betaling.

Groepstarieven

  • Afspraak aan het wijndomein van kasteel De Clee in Kuttekoven (Kleestraat 18, Borgloon) voor een rondleiding in de wijngaard.

    Daarna vertrek naar het centrum van Borgloon voor een korte rondleiding in het middeleeuws stadje. Aansluitend een degustatie van 2 glazen Loonse wijn met een presentatie over het aanleggen van een wijngaard en de verwerking van onze druiven tot wijn.

    Duur rondleiding: +/- 2,5 uur

    Er is ook mogelijkheid tot aankoop van onze wijn.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m