Wijndomein Kasteelhoeve De Clee

In samenspraak met de eigenaar van het kasteel De Clee werd door de Gilde der Loonse Wynluyden een wijngaard aangeplant in 2010. Het kasteel De Clee bevindt zich in Kuttekoven en dateert uit 1907. De gilde zorgt voor het onderhoud van de wijngaard en de vinificatie van de druiven. De eerste oogst van 2013 zorgde al voor een wijn met beschermde oorsprongsbenaming.
De wijngaard heeft een opp. van 0,7 ha en bevat 2 200 wijnranken. De gekweekte variëteiten van Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay.
De ‘Gilde der Loonse Wynluyden’ organiseert o.a. om de 2 jaar, i.s.m. de stad Borgloon, de Loonse Wijnfeesten (Speelhof, plein tegenover de kerk - 3de zondag van september).
Groepsbezoeken aan de wijngaard 'De Clee' en aan de wijnkelders gelegen in de Servaeshoeve in Grootloon, met degustatie van Loonse wijn zijn mogelijk na reservatie bij Toerisme.

Individuele tarieven

 • Wijnterras zondag 19 augustus 2018. Toegang gratis, proeverij tegen betaling.

Groepstarieven

 • Aankomst: Speelhof (plein aan de kerk)
  Verwelkoming door de gids van de Wynluyden. Wandeling in het middeleeuws stadje. Aansluitend een beeldenreeks "Het jaar in beeld" (15 min). Tijdens de voorstelling degustatie van 2 glazen Loonse wijn (max 60 pers.)
  Na de voorstelling bezoek aan wijngaard ’de Clee'. Het kasteel De Clee bevindt zich in Kuttekoven en dateert uit 1907. In samenspraak met de eigenaar van het kasteel werd door de gilde in 2010 op het domein een wijngaard aangelegd.
  Prijs: € 9,00 per persoon (rondleiding en degustatie 2 glazen wijn inbegrepen) - extra glas wijn: € 3,00
  OPGEPAST: Groepen kleiner dan 10 personen: € 90,00


  Op verzoek bezoek aan de wijnkelders van de Gilde gelegen in de Servaeshoeve.
  In deze actieve vakantiehoeve eten wij een uitgelezen kaasplank met huisgebakken brood.
  Prijs kaasschotel: € 12,00 per persoon. Tijdens deze maaltijd kan indien gewenst Loonse wijn gedronken worden aan € 3,00 per glas (max. 30 personen)
  Mogelijkheid tot aankoop van wijn. Info en reservatie Loonse Wynluyden tel. 0475 40 51 22

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Richtprijs (volwassene) € 9,-