Jerom Winery - Wijnbeleving
Over Jerom Winery
Een nieuwe toekomst voor Haspengouw
Jeroen en vader prof. Dr. Ghislain Houben zagen de crisis in de appel- en perensector als een kans om smaakvolle wijnen te maken. In het glooiend Haspengouws landschap, op zuidelijk en wat hoger gelegen flanken, pronken wijngaarden waar vroeger boomgaarden stonden. De oogst van de lokale fruitteler koopt Jerom Winery integraal op en zo creëert Jeroen duurzame samenwerkingen. (meer: www.jeromwinery.be)Kom het ontdekken én proeven.
Ontdek en proef het op je eigen tempo, €6 per persoon.
Vraag in het fietscafé (Helshovenstraat 18, Borgloon) naar onze wijnbeleving, je ontvangt een kaart die je rond de hoeve zal leiden. Aan de hand van een virtuele film en uitleg doorheen de wijngaard laat Jeroen je zien wat er zo uniek is aan wijn maken in België. Na deze beleving kan je plaatsnemen voor de degustatie. 3 verschillende wijnen om je zintuigen ten volle te benutten: bekijk, ruik en proef de Haspengouwse terroir.

Individuele tarieven

 • De wijnterrassen zijn n.a.v. de coronacrisis geannuleerd!!!

  Blousemlounge voorlopig geannuleerd t.e.m 07/06/2020!!!
  Van bloesem (27 maart) tot …
  Tegenover de middeleeuwse kapel van Helshoven vind je fietscafé “Heirbaan 66”
  In het fietscafé en de loungebar kan je genieten van een lekker drankje en hapje of proef je liever Helse bubbels? Achter de hoeve ligt een typisch Haspengouwse hoogstamboomgaard. Tussen de appel- en kersenbomen vind je een stertent met buitenbar. Heerlijk om even uit te rusten midden in de natuur.


  Tijdens de bloesemperiode (van 27 maart) tot … elke dag open, van maandag tot zaterdag vanaf 13.00 u., zondag vanaf 11.00 u.
  Na de bloesemperiode enkel open op zaterdag vanaf 13.00 u. en zondag vanaf 11.00 u. Donderdag gesloten.

Groepstarieven

 • Groepsbezoeken voorlopig niet mogelijk t.e.m. 07/06/2020
  Vanaf 8 personen: Rondleidingen door de wijnmaker
  Groepsdegustatie (1u)
  Een rondleiding door de wijnmaker. Zo maakt u kennis met de werking van, en de mensen achter, Jerom Winery. U brengt ook een bezoek aan de wijnhoek en de wijngaard waar u uitleg krijgt over het proces van het wijnmaken. Hierna degusteren we samen 3 wijnen van Jerom Winery.
  Vanaf 8 personen: €12,5/pp
  Vanaf 25 personen: €9/pp
  Groepsdegustatie XL (2,5u)
  Een rondleiding van oprichters Jeroen Houben en wijnpionier Prof. Dr. Ghislain Houben. Zij leiden u rond en delen hun kennis van 18 jaar wijn maken in België. Natuurlijk verteld Ghislain ook over zijn specialiteit: de economische kant van de wijnbouw. Je proeft 8 verschillende wijnen, waaronder enkele van hun exclusieve topwijnen.
  Vanaf 8 personen €29,5/pp
  Vanaf 25 personen: €22,5/pp

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m