Wijndomein Hoenshof

Professor dr. Ghislain Houben doceert economie aan de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven. Wijnbouw is zijn passie die hij deelt met zijn zoon Jeroen. Op een oppervlakte van 6,5 hectare plantten zij maar liefst 20 verschillende druivenrassen. Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van vinificatie en maakt zowel eerder ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties zoals een chardonnay vergist met Lambic en een chardonnay op kersenhout. Hij experimenteert voluit met heel diverse assemblages op cuves van eikenhout, kersenhout, graniet en terracotta. In 2018 maakte hij ook de eerste Belgische Orange Wine. Daarnaast maakt hij sublieme zoete wijnen met frisse zuren, onder meer zijn ijswijnen van appel en peer genieten grote faam. Zijn wijnen kapen jaarlijks medailles weg in de wedstrijd voor beste Belgische wijn. In 2017 behaalde hij de gouden medaille voor de Cuvée d’Amour, latest harvest, en een zilveren medaille voor zijn Pinot Gris Barrique.

Individuele tarieven

  • Data 2020 (nog niet gekend): toegang gratis, uitleg door de wijnbouwer. Proeverij tegen betaling.

Groepstarieven

  • Een rondleiding met degustatie kost :
    - € 50 voor de gids
    - € 2,50 per glas, per persoon (met een maximum van 3 glazen)
    - minimum aantal deelnemers is 10 personen
    De duurtijd van een rondleiding is 2 uur

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Richtprijs (volwassene) € 50,-