Wandelen langs alpaca`s

Tijdens een wandeling op en rond het kasteeldomein geniet je van het fraaie landschap en de rijke geschiedenis, Je kan genieten van de stilte van de natuur. Aan het uiteinde van de vijver ligt een betoverend plekje, beschut door een wand van rotsen met restanten van de rotsentuin in Engelse landschapsstijl.
In diverse weilanden zie je naast de ezel en het paard ook de alpaca's grazen.
Wandelen is voor iedereen gratis toegankelijk tijdens de openingsuren (zie onderaan)

Alpaca's zijn ware harte-diefjes! Ze leven in kudde verband en wij laten de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijk element. Dus we gaan geen wandelingen maken met ze, maar geven wel rondleidingen en vertellen over hun gedrag. Tijdens zo`n rondleiding komen ze meestal wel uit je hand eten. Interesse? Kijk op onze website.

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het Kasteel heeft vooral gefungeerd als 'een plek voor de voeding van lichaam en geest' zo blijkt uit de geschiedenis. Er is een gratis rondleiding op elke zondag om 11.00 u. Start bij de Bistro.

Op het einde van de wandeling kan je in de trappenhal van het kasteel de tentoonstelling bewonderen over de 1000-jarige geschiedenis van deze unieke plek.

Individuele tarieven

  • Het wandelen is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren
    Voor een rondleiding op afspraak betaal je 75 euro. kijk op onze website.

Groepstarieven

  • Groepen vanaf 10 pers. worden verzocht op voorhand te reserveren.

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vegetarisch aanbod
Vergaderzalen 0 – 20 personen