Terhills, voorheen bekend als Connecterra, is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit bijzondere gebied ligt op het voormalige mijnterrein van Eisden op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Een kwart eeuw geleden draaide de mijn nog op volle toeren, nu is het op en top natuur. De komende jaren liggen er grote plannen klaar voor dit gebied, met respect voor natuur en erfgoed. Het wandelgebied is uitgewerkt en de routes tonen je het mooiste panorama van Vlaanderen in een verrassend landschap van bergen en meren.

In totaal 5 routes loodsen je doorheen het gebied, je kan ze moeiteloos combineren met de 'wandelwissels'. Het wandelgebied sluit aan op de wandelingen van 'Mechelse Heide' en 'Station As'.

In het bezoekersonthaal krijg je informatie over het Nationaal Park en de andere toegangspoorten. In de tuinkamer kom je tot rust bij een drankje. Buiten kunnen de kinderen zich uitleven in de 'Speelput'. De schachtbok is toegankelijk tot op het eerste niveau en biedt al een eerste indruk van wat Connecterra te bieden heeft.

De Rangers van het Nationaal Park hebben 4 activiteiten bedacht om je bezoek aan Terhills nog belevingsvoller te maken. Meer info op www.nationaalpark.be

Individuele tarieven

  • 0

Faciliteiten

Gratis wifi
Verschoningshoekje of kindertoilet