Diep verscholen in de Hamse bossen, aan de rand van natuurgebied Veldhovenheide, ligt, op een boogscheut van het fietspad op de vroegere spoorweg, Kunst- en Cultuurpunt d'Oude Pastorie. Sinds enkele jaren baat Rigoletto VZW hier een gezellig seizoensterras uit.

Van half april tot eind september wordt de tuin van de Oude Pastorie en haar conciërgewoning het decor voor een knus ijsterras. En zoek je toch wat beschutting tegen weer en wind, dan kruip je toch gewoon gezellig in onze historische schuur of ons statig salon waar de heer des huizes je regelmatig verrast op gezellige live pianomuziek. Naast een ruim aanbod van ijssmaken kan je er natuurlijk ook steeds terecht voor een verfrissend drankje of een lekkere koffie. Voor de kinderen staat er een reuzetrampoline en leuk buitenspeelgoed klaar.
Van oktober tot maart wordt de Oude Pastorie elk weekend dan weer het decor voor gezellige thema-ontbijten. Je kan er, steeds op reservatie, komen genieten van Halloween-, Sint-, Feest- en Cupido-ontbijten.

De Oude Pastorie en Tartufo bieden jaarlijks ook enkele terugkerende evenementen aan. Het eerste weekend van augustus de Pastoriefeesten (met leuke zomermarkt en live-optredens), 30 en 31 oktober een populaire gezins-griezeltocht en eind december een feestelijke week met o.a. een sfeervolle kerstmarkt.
Voor de site is er ruim parkeergelegenheid waar u (gratis) de ganse dag uw auto kan achterlaten en van waaruit u vlot aansluiting vindt op het fietsroutenetwerk (339 - 276) of het wandelknooppuntennetwerk dat vlak naast de pastorie passeert (31-32). Vanaf deze zomer zal er ook de gelegenheid zijn uw e-fiets op te laden.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Infopunt
Kinderstoel en servies
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Picknicken kan mits consumptie
Speeltuin buiten
Streekdranken
Terras
Veilige fietsenstalling
Verschoningshoekje of kindertoilet
Verwarmd terras