Stokkemse Smokkelmarkt

In juli en augustus kan je elke zondag vanaf 9 tot 14 uur in de straten van het Maas- en mandenvlechters stadje Stokkem terecht voor de smokkelmarkt.

Gezelligheid, rond kuieren, een terrasje doen en natuurlijk een aantal leuke dingen kopen. Bij een beetje zon krijg je een absoluut vakantiegevoel. Maar het begrip smokkelmarkt is natuurlijk meer dan dat.

Het verschil in prijs, kwaliteit en accijnzen tussen België en Nederland bracht hier vroeger in de grensstreek een ware smokkelstroom op gang. Soms ging het om levensnoodzakelijke producten die in eigen land niet voorradig waren. Op de Stokkemse smokkelmarkt vind je deze en andere producten terug. Zowel Belgen als Nederlanders kunnen hier – volkomen legaal – koopjes doen.

Tevens zijn er leuke randactiviteiten zoals een grote rommelmarkt in de zijstraten van Stokkem, artiestenparade, Negenoord Run, huifkartochten met gids die je laat kennismaken met de Maasuiterwaarden, een toeristische informatiestand en elke zondag vindt er een tombola plaats met tal van leuke prijzen te winnen

Individuele tarieven

  • /

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk