Ruiternetwerk Duinengordel

Voor ruiter en paard is de Duinengordel de hemel op aarde. Hoewel dit stukje van Nationaal Park Hoge Kempen niet zo groot is, zijn de bossen er toch groot genoeg om in te verdwalen. Hier kun je dus urenlang met je viervoeter vertoeven.

Verdwalen doe je echter niet op het overzichtelijke ruiter- en menroutenetwerk, want de bruine ruiterbordjes gidsen je netjes van het ene knooppunt naar het andere. De voorbije jaren is het ruiternetwerk sterk uitgebreid.

Op dit moment telt het maar liefst 45 km uitgestippelde routepaden. Tip: galoppeer door het mulle zand via de unieke ruiterlus tussen knooppunten 140 en 142 met zicht op de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Bovendien is de Oudsberg de favoriete plek van Ludo Philippaerts. In Logeren in Vlaanderen Vakantieland vertelt hij hoe hij er jarenlang trainde en topruiter werd. Bekijk hier het filmpje: https://www.duinengordel.be/ruiternetwerk

Sentower Park heeft nu een bewegwijzerde inlooproute. Daarom is Sentower Park een ideaal vertrekpunt met ruime parking voor trailers en vrachtwagens.

OPGELET: tussen knooppunten 122 en 41 in de buurt van Camping Zavelbos werd de route recent aangepast omwille van veiligheidsredenen!

Startplaatsen
- Orshof, Neerglabbeek, in de buurt van #52 en #135
- Sentower Park, Opglabbeek, inlooproute naar #140 en #41

Individuele tarieven

  • Gratis

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m