Paalkamperen in Duinengordel

Wil je genieten van de natuur in haar puurste vorm? Dan ben je bij de paalkampeerplaatsen Itter en Solt aan het juiste adres. Het is ideaal voor wie houdt van natuur en avontuur. Kom er volledig en in alle stilte tot rust.

Het concept is simpel, de uitrusting basic. Een paal vormt het centrum van de zone waar je mag kamperen. In een straal van 10 meter rond deze paal wordt de zone afgebakend. Wat tref je aan zo’n bivakzone? Een houten platform om een drietal tentjes op te plaatsen, een fietsenrek, enkele palen voor een hangmat, een picknicktafel, een zitbank en een composttoilet. Er is een handpomp met grondwater op elke locatie aanwezig.

De paalkampeerplaatsen liggen in de buurt van de Grote Routepaden, het wandelnetwerk voor lange afstanden. Maar ook de andere routestructuren van Nationaal Park Hoge Kempen en de dorpskern van Opitter liggen op een steenworp van de paalkampeerplaatsen. Als je met de wagen komt, parkeer je best in het centrum van Opitter.

Praktisch

- Paalkamperen is volledig gratis. Reserveren is niet mogelijk! Zijn beide paalkampeerplaatsen volzet? Dan kan je altijd terecht bij de volgende campings in de buurt.

- De verschillende wandel-, fiets- (knooppunt #36 en #570), ruiter- (knooppunt #42), en mountainbikeroutes liggen in de buurt of passeren aan deze locaties. De Grote Routepaden 561 Kempen-Maaspad passeert aan bivakzone SOLT.

- Volg je geen routestructuren? Start dan vanuit de dorpskern van Opitter via de Caubergstraat voor ongeveer 1 km (Itter) tot bijna 2 km (Solt).

- Bij de bivakzones is gemotoriseerd verkeer verboden. Kom je met de wagen, parkeer dan aan de kerk in Opitter en volg de instructie zoals hierboven aangegeven.

Individuele tarieven

  • Gratis