Mountainbikenetwerk Nationaal Park

Het mountainbikenetwerk in het Nationaal Park Hoge Kempen doorkruist een uniek natuurgebied van 57 km² dat voornamelijk uit naaldbossen bestaat maar ook uit heide met landduinen en vennen.
Het biedt zowel voor de beginnende als voor de gevorderde biker verschillende aaneengesloten lussen in de groenste regio van Vlaanderen.
De steilrand, die door de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau is ontstaan, zorgt ervoor dat er vaak stevige beklimmingen en afdalingen te nemen zijn met hoogteverschillen tot 45 m.
Het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos deed belangrijke inspanningen om gevarieerde en attractieve paden beschikbaar te maken voor mountainbikers en dit in evenwicht met de natuurwaarden en de overige recreatieve routes, die door het Regionaal Landschap Kempen en Maasland worden gecoördineerd, in dit mooie gebied. Aan bikers wordt dan ook respect gevraagd voor deze natuur en ook voor de vele andere recreanten die van dit gebied genieten.
De 6 mountainbikelussen in het Nationaal Park Hoge Kempen sluiten aan bij de 2 lussen in de Duinengordel en bevatten vrijwel geen verharde wegen. Bikers die houden van een uitdaging kunnen de Marathon (80 km) rijden.

Via de sport.vlaanderen kan je de GPX-track downloaden.

Individuele tarieven

  • Gratis toegankelijk

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m