Jazz Bilzen Wandeling

Het legendarische Jazz Bilzen festival dat van 1965 tot 1981 plaatsvond, komt opnieuw tot leven in zijn geboortestad. Start je bezoek in het oude stadhuis op de Markt. Hier vind je een overzicht van de Jazz Bilzen edities en kom je meteen in de juiste sfeer. Hier start ook de Demerwalk: een leuke wandeling die je langs alle markante plekjes van het festival brengt. Zo kom je terecht in het Borrehuis waar je met de boeiende expo 'The Stage' een kijkje kan nemen achter de schermen van Jazz Bilzen. Dankzij legendarische beeld- en geluidsfragmenten herbeleef je het festival van weleer.
Verderop passeer je ook de graffititoren: een oude elektriciteitscabine die beschilderd is met tekeningen die verwijzen naar Jazz Bilzen. Enkele lokale graffitiwriters en Belgische topper Steve Locatelli geven hun interpretatie van het thema muziek en Jazz Bilzen.

In het park Haffmans wordt het mythische muzikale verleden van de stad herdacht met levensgrote beelden van muzikale helden. De sculpturen zijn gebaseerd op tekeningen van Ever Meulen, de godfather van de 'Klare Lijn', die z'n sporen verdiende als huistekenaar van Humo. Zijn beelden in het Haffmanspark wekken het Jazz Bilzen-tijdperk perfect tot leven. Alleen ontbreekt van sommige het gezicht... Dat geeft de bezoekers de kans om even in de schoenen van de sterren te schuiven en zélf een keer op Jazz Bilzen te staan.

TIP: Je kan de Demer Walk route ook doen met de groene wagentjes via een aangepaste route. Deze wagentjes zijn elektrisch aangedreven en bieden plaats aan 4 personen.
De Jazz Bilzen route is een route van 2 uur - prijs vanaf 40 euro/wagentje.
Te reserveren via Toerisme Bilzen: +32 89 51 56 54

Individuele tarieven

  • App Demerwalk gratis downloaden
    Wandelkaart Demerwalk: gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk