Fietsen door het leven van de bijen

Vertrek bij de Imker: Spoorstraat 11, 3600 Genk om 8.30 u. voor een korte briefing. Hier word kort uitgelegd wat de tocht inhoud. Vanaf hier vertrekken we voor een tocht van ongeveer 25 Km en deze zal in totaal 5 uur in beslag nemen. Best voorzie je een hapje en een drankje voor onderweg.
Het eerste punt is 'Fietsen door het Water' in Bokrijk. Hier is er wat tijd om foto's te nemen en even te genieten van het uitzicht. Dan vertrekken we richting het sas
Op het Albert kanaal te Diepenbeek. Vervolgens komen we aan bij onze eerste bijenstandplaats. Deze is gelegen in natuurpark de Maten, Locatie de Hutten. Daar gaan we samen werken aan de bijen. Dit houdt in dat we effectief kasten gaan opendoen en ik zal alles wat er gebeurt bij de bijenvolken duidelijk uitleggen.
Hierna zetten we onze tocht verder door het bosrijke gebied van De Maten, dat rijkelijk voorzien is van de nodige waterpartijen, heide, vogels, kikkers,... Dan komen we aan bij de Slagmolen. Dit is een oude watermolen gebouwd op de Stiemerbeek. Vanaf de Slagmolen gaan we naar de bijenstand gelegen aan de oever van de Stiemerbeek en ook hier gaan we samen aan de slag met de bijen.

Tot zover het harde labeur. Na hard werk volgt vertier en plezier. Nu gaan we smullen van een ijsje bij ijssalon Le Lis. Je kan kiezen uit diverse soorten heerlijk zelf bereid ijs. Mijn aanrader is het Stiemerijs, gemaakt met honing van de bijen waar we net aan hebben gewerkt.

Na het verorberen van onze verfrissing, zetten we onze tocht verder terug naar het vertrekpunt, waar we de dag afronden met een proeverij van het volledige aanbod honing en bijenproducten van de imkerij. Hier kunnen jullie genieten van een proeverij van de lokaal geoogste honing producten enzoverder.

Duur: 5 uur
Afstand: 25,2 km
Fietsknooppunten route: 242, 71, 92, 91, 243, 98, 82, 560, 249, 72, 242
Fietsknooppunten Genk station - begin punt: 249, 72, 242
Fietsverhuur mogelijk via www.fietsparadijslimburg.be

Individuele tarieven

  • € 8

Groepstarieven

  • € 8

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Vegetarisch aanbod
Verschoningshoekje of kindertoilet