Eetcafe 't Gasthuis

Eetcafé ‘t Gasthuis serveert de lekkerste Vlaamse en Belgische klassiekers
In het 17de-eeuwse gasthuis van Landcommanderij Alden Biesen is weer leven in de brouwerij. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Het nabijgelegen hotel Martin’s Rentmeesterij installeerde er een nostalgisch eetcafé met lokale bieren en een kaart vol klassiekers uit onze culinaire geschiedenis.

Eerst school, dan herberg.
Het oude gasthuis werd in 1616 gebouwd en was oorspronkelijk een school voor de omwonende jeugd. Zowat 100 jaar later maakte de toenmalige landcommandeur Schönborn er een herberg van voor ambachtslui, winkeliers, bezoekers en vreemd personeel. In Alden Biesen was het vaak een komen en gaan van hoge gasten en daarmee ook van allerlei leveranciers. Zeker als de landcommandeur in Alden Biesen verbleef, was er leven in de brouwerij. En dat is nu weer volop het geval. Iedereen kan hier terecht voor zowel een drank, een kleine snack als een voor- of hoofdgerecht met Vlaamse en Belgische klassiekers.

Nostalgisch interieur en lokale bieren
De nostalgische stijl van het interieur met warme houttinten geeft de klanten meteen een gezellig thuisgevoel. Houten tafels met gietijzeren onderstel, een mix van comfortabele caféstoelen en perfecte zitbanken geven ’t Gasthuis de sfeer van een oudmodisch café. Grote zwart-wit fotopanelen aan de muur geven een kijk op het werk in de Brugse brouwerij Bourgogne de Flandres, onderdeel van Martin’s Finest Beer Selection. Niet alleen de bieren van Martin’s worden hier geschonken, maar ook een uitgelezen selectie lokale bieren zoals de blonde Kompel Bovengronds en de donker bruine Kompel Ondergronds, het Jazz Bilzen Bier, genoemd naar het legendarische muziekfestival, of het unieke Heer van Biesen Hoogstam bier, waarin gisten van oude hoogstam fruitrassen zijn verwerkt. Het eetcafé biedt plaats aan 90 gasten, 50 op de benedenverdieping en 40 op de eerste verdieping. Reserveren is niet noodzakelijk, het is enkel aangewezen voor grote gezelschappen.

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Infopunt
Kindermenu
Kinderstoel en servies
Maaltijden
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Snacks (beperkte kaart)
Streekdranken
Terras
Vegetarisch aanbod
Veilige fietsenstalling
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen
Verschoningshoekje of kindertoilet